Kayınbirader cinayetine 25 yıl hapis

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Kasım 2007 15:57, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Konya'da yaklaşık 4.5 ay önce kayınbiraderi 29 yaşındaki Mehmet Sarı'yı av tüfeğiyle sokak ortasında öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 42 yaşındaki İsmail Gözüaçık, 25 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık İsmail Gözüaçık, avukatı ve ölenin yakınları katıldı. İsmail Gözüaçık'ün avukatı, olayda ağır tahrik unsurunun bulunduğunu belirterek, verilecek cezada ağır tahrikin göz önüne alınması ve en az ceza verilmesini istediklerini söyledi.

İlk duruşmada, ?Olay günü işten eve gelmiştim. Ben kapıyı açmaya çalışırken, kayınbiraderim bana küfür etti. Ben de dayanamadım babamın evine giderek tüfeği aldım. Gelip kayınbiraderimi vurdum? diye ifade veren sanık Gözüaçık, son sözü sorulduğunda ?Pişmanım. Takdir mahkeme heyetinindir? dedi.

Mahkeme heyeti Gözüaçık'a ?kasten adam öldürme' suçundan önce müebbet hapis verdi. Gözüaçık'ın cezası tahrik, hafifletici nedenler ve mahkemenin takdir hakkı gözönüne alınarak, 25 yıl 3 ay hapis cezasına çevrildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 19 Temmuz 2007 tarihinde merkez Karatay İlçesi Duruk Fakıh Mahallesi Şehit Namız Bey Caddesi üzerinde meydana geldi. İsmail Gözüaçık, kayınbiraderi Mehmet Sarı'yı sokak ortasında av tüfeğiyle iki el ateş ederek öldürdü. İsmail Gözüaçık'ın, eşinin, kardeşi Mehmet Sarı ile görüşmesini istemediği, eve gelince eşi ile Mehmet Sarı'yı konuşurken görünce sinirlendiği ve tartışmanın bu nedenle çıktığı öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber