CHP'li Koç'tan küskünlere çağrı: Bütünleşelim

Haber Giriş : 29 Kasım 2007 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'nin 2008 Mart'ında yapacağı olağan kurultayda genel başkanlık için adaylığını açıklayan Koç, yurt gezilerinin ilk durağı olan Edirne'de ?bütünleşme" çağrısı yaptı.

Haluk Koç, Trakya gezisi kapsamında Edirne'de temaslarda bulundu. Edirne'nin Keşan İlçesi?nde CHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Koç, tabanın ve toplumun değişim talebinin önünde durmanın mümkün olmadığını söyledi ve geçmişte çeşitli nedenlerle partiden uzaklaşanlara çağrıda bulundu.

CHP'den dışlanan ve uzaklaştırılanları kucaklayacaklarını ifade eden Haluk Koç, ?Parti içinde demokrasi istiyoruz. Önce parti içi demokrasi, sonra Türkiye'de demokrasi. CHP'den uzaklaştırılmış, umudunu kesmiş herkesin gelip taşın altına el koymasını istiyoruz" diye konuştu.

Mevcut yapının değişmemesi durumunda yerel secimde CHP'yi büyük bir başarısızlığın beklediğini ileri süren Koç, şunları söyledi:

?Siyasi körlüğe bir son verelim. Siyasi gerçeklerle artık yüzleşelim. Kaçmayalım. Bu yönetim anlayışıyla CHP'nin başarılı olma şansı yoktur. Bu yönetim anlayışının değişmesi gerekiyor. Bir yenileşme gerekiyor. Bir iddia ortaya koymak, halkla tekrar kucaklaşma hareketi gerekiyor. Genel Merkez binalarından dışarıya çıkmak gerekiyor. Bunları dile getirdiğinizde ihanet falan yapmış olmuyorsunuz. Hiç hain kotasına falan da girmiyorsunuz. Hiç bir CHP'li partisine ihanet etmez. Biz partinin onunu açmak, yenileşmek istiyoruz. Biz gençleşmek istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber