Memur yargılaması Danıştay 2. Daireden alınarak 1.Daireye veriliyor

Haber Giriş : 19 Mayıs 2003 22:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memur yargılaması Danıştay 2. Daireden alınarak 1.Daireye veriliyor

Hükümet yeni Danıştay Kanunu tasarısını önümüzdeki günlerde TBMM'ye sevkedecek. Danıştay'ın yapısında önemli değişiklikler öngören tasarıya göre, memur yargılaması ile ilgili işlemler 2. Daire'den alınarak 1. Daire'ye verilecek.

Danıştay Kanunu'nda çok önemli değişiklikler öngören tasarının, Hükümet tarafından önümüzdeki günlerde TBMM'ye sevkedileceği öğrenildi. Yeni Şafak'a konuşan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, yeni Danıştay Kanunu tasarısının yürürlüğe girmesiyle birlikte İdari Yargı'da bir dizi yeniliklerin yaşanacağını ifade etti.

Edinilen bilgiye göre, Danıştay Başkanlığı'nca hazırlanan 2575 sayılı Danıştay Kanunu'nda bir kısım değişiklikleri öngören tasarı, Adalet Bakanlığı ile Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı'nca, bir takım maddeler hariç tümüyle kabul edildi.

Tasarıda yer alan memurlara yargılama izni verilmesi yetkisinin Danıştay 2. Daire'den alınarak 1. Daire'ye verilme önerisi uygun görüldü. Buna göre, tasarı kanunlaştığında şimdiye kadar bürokratlara yönelik, ''lüzum-u muhakeme ve men-i muhakeme'' kararlarını 2. Daire tarafından değil, 1. Daire tarafından verilecek.

Daire sayısı artıyor
Tasarıda, Danıştay'a yeni bir daire daha kurulması öngörülüyor. Böylece Danıştay'ın daire sayısı 13'e çıkacak ve yeni daire, şimdiye kadar 10. Daire'de görüşülen ve ''torba'' diye tabir edilen temyiz davalarına bakacak. 10. Daire, sadece ekonomik uyuşmazlıklarla ilgili temyiz incelemesi yapacak.

Tasarıda, Danıştay 2. Daire idari dava dairesine dönüştürülerek görev alanı, dosya birikiminin diğerlerdine göre daha fazla olduğu dikkate alınarak, ''kamu görevlilerine ait mevzuattan doğan uyuşmazlıklara ilişkin davaları çözümlemek'' olarak yeniden belirleniyor. Danıştay'ın idari dairelerinden biri olan 2. Daire, dava dairesini dönüştürülerek, yeni bir idari daire daha kuruluyor.
Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber