CHP'de, kurmayların yaş ortalaması 70'e ulaştı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Aralık 2007 19:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Pantolonu herkes giyer ayakta çorap giy görelim

ANKARA KULİSİ / HAMDİ ATEŞ - BEHÇET GÜNGÖR - ALİ BERAT MERİÇ

CHP lideri Deniz Baykal ile parti kurmaylarının yaş ortalamasının 70'e ulaşması bazıları için tartışma konusu. Geçtiğimiz haftalarda Baykal, TBMM'deki makam odasında bazı gazetecilerle konuşurken konu 'gençliğe' geldi. CHP'ye yakınlığı ile bilinen KanalTürk'ün sahibi Tuncay Özkan, İlhan Selçuk'u anlatırken, Selçuk'un daha genç olduğunu ve pantolonunu ayakta giyebildiğine dikkat çekti. Özkan, Selçuk'un pantolonunu ayakta giymesine gazeteci Mehmet Ali Kışlalı'nın da çok şaşırdığını söyledi. Özkan'ın bu hatıralarına ekleme yapan Baykal, gençlik testinin ayakta pantolon giymekle olmayacağını belirterek, gençliğin belirtisinin ayakta çorap giymek olduğunu söyledi. Baykal, genç olduğunu göstermek için oturduğu koltuktan kalkarak tek ayak üstünde hayali bir çorap giyme provası yaptı. Baykal, provasını başarıyla tamamladı. Odadakiler neredeyse Baykal'ı alkışlayacaklardı ama kendilerini zor tuttular. Kim demiş Baykal yaşlı diye?

Devlet yalan söyler mi

GAP ile ilgili bir oturumda, enerji teşviklerinin bölgede zamanında ödenmediğinden yakınan CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, "Devlet hiçbir zaman sözünü tutmuyor, hep yalan söylüyor" deyince, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Aydoğan, "Devlet hiçbir zaman yalan söylemez" diyerek müdahale etti.

Bu sırada, devreye giren CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, "Sayın Aydoğan, 'Devlet yalan söylemez, sözünü tutar; ancak onu yöneten iktidarlar yalan söyler' demek istedi" diyerek konuya açıklık getirmeye çalıştı. AK Partili Aydoğan, "Hayır sadece devlet her zaman sözünü tutar" demekle yetindi. Kim "yalan söyler", kim "sözünü tutar" bilemiyoruz ama, sadece Şanlıurfa'da 30'a yakın firmanın yüzde 50 enerji teşviğini, 9 aydır Hazine'den henüz tahsil edemediğini biliyoruz.

Şahin'li TRT ilk haftada haber atlattı

Geçen hafta TRT Genel Müdürlüğü koltuğuna oturan İbrahim Şahin işe hızlı başladı. İlk haftada haberciliğe ağırlık veren Şahin, diğer televizyon ve ajansları atlattı. Şahin'in bir muhabir ve kameramanla birlikte bizzat takip ettiği Türk Telekom ile Haber-İş arasındaki toplu görüşmelerden çıkan anlaşmayla 44 gündür süren grevin son bulduğunu ilk olarak TRT Türkiye'ye duyurdu. İki taraf arasındaki anlaşma zaptının imzalanmasının görüntüsü de ilk olarak TRT ekranlarında yayınlandı. Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi olarak görüşmelere katılan Şahin, basından gizli olarak Türk Telekom'un Ahlatlıbel Tesislerindeki görüşmelere katılırken beraberinde muhabir ve kameramanda götürdü. Böylece anlaşma sağlandığını ilk öğrenen TRT oldu ve Türkiye'ye duyurdu. Diğer ajans ve televizyonlar ise anlaşmanın ardından tarafların birlikte çorba içtikleri lokantadan görüntü alabildiler.

Herkes göz atıyor Ayva el atıyor

TBMM'nin görme engelli milletvekili AK Partili Lokman Ayva, Dünya Özürlüler Günü nedeniyle milletvekillerine hitap edecekti. Konuşmasını görme engelliler tarafından kullanılan kabartmalı 6 noktalı Braille Alfabesi ile hazırlayan Lokman Bey, kuliste elinde kağıtlar birşeyler yapıyordu. Üzerinde hiçbir mürekkep izi olmayan, kabartılmış kağıtları eliyle kontrol eden Ayva'ya gazeteciler ne yaptığını sordular. Ayva da espriyi patlattı: ?Bakın onlar konuşmasına göz atıyor, ben de konuşmama el atıyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber