Öğretmen, kansere yenik düştü

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2007 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GÜMÜŞHANE (CİHAN)-Gümüşhane Mareşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi tarih öğretmeni Zeki Şimşek, 11 aydır savaştığı kansere yenik düştü.

Yakalandığı 'Lenfomen' (Kan kanseri) hastalığından kurtulmak için Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Tıp Fakültesi'nde 11 aydır tadavi gören Gümüşhane'nin sevilen simalarından tarih öğretmeni Zeki Şimşek'in kansere karşı verdiği mücadeleye yenik düşmesi sevenlerini yasa boğdu. Aslen Bayburt'un Aydıntepe ilçesinden olan ve 19 yıldır görev yaptığı Gümüşhane'de eğitim alanında büyük hizmetlere imza atan, eğitim camiası tarafından yeri doldurulamayacak bir eğitimci olarak tarif edilen Şimşek, ardından yüzlerce öğrenci ve başarı dolu bir eğitim hayatı bıraktı.

Şimşek'in görev yaptığı Gümüşhane Meraşal Çakmak Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Hasan Taş, "Zeki beyle 11 yıllık bir iş arkadaşlığımız var. Bu süre içinde bana, diğer öğretmen arkadaşlara ve öğrencilere davranışları hepimize birer örnek teşkil edecek tarzdaydı." dedi. Şimşek'in eğitim alanında yapmış olduğu üstün hizmetlerden dolayı kazandığı Maaşlı Ödül'ü de alamadan aralarından ayrılmasının kendileri için üzücü olduğunu söyleyen Taş, "O, hem okulumuzda hem de Gümüşhane insanları tarafından sevilen biriydi." diye konuştu.

Şimşek'in öğrencilerinden Ömer Yön ise, "Bizlere çok yakındı, vaktini sürekli bizimle geçirirdi. Bazen bir arkadaşımızın kalbini kırsa onun gönlünü almak için uğraş verirdi." dedi.

Bu arada Şimşek, memleketi Bayburt'un Aydıntepe ilçesinde toprağa verildi. Cenaze törenine çok sayıda Gümüşhaneli'nin yanısıra öğrencileri, mesai arkadaşları ile Gümüşhane ve Bayburt Mill Eğitim Müdürleri de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber