8 Aralık 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 08 Aralık 2007 08:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL TÜRK-İŞ GENEL KURULU'NDA

-Türk-İş 20. Olağan Genel Kurulu, 3. gününde devam ediyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3. gününde Genel Kurul çalışmalarına katılacak. (Saat:11.30)

-ANAYASA İÇİN BÜYÜK BULUŞMA

-TOBB, TİSK, Türk-İş, Hak-İş, Kamu-Sen, TZOB ve TÜSİAD'ın oluşturduğu ?Anayasa Platformu Girişimi? öncülüğünde, tüm toplum kesimleri temsilcilerinin katılımıyla yeni anayasa için ortak irade ve toplumsal mutabakat zemini oluşturmaya yönelik ulusal çalıştay başlıyor. (Saat:09.30)

-MECLİS BAŞKANI TOPTAN KUVEYT'TE

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Kuveyt Ulusal Meclisi Başkanı Jasim El Horafi'nin resmi davetlisi olarak bu ülkeye gidiyor. Toptan'ın, hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı yapması bekleniyor. (Saat:14.30)

-İÇİŞLERİ BAKANLIĞI VE SSK BÜTÇELERİ GÖRÜŞÜLÜYOR

-Meclis Genel Kurulu'nda, SHÇEK, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı bütçeleri görüşülecek. (Saat:11.00)

-BAKAN ÇAĞLAYAN'IN BASIN TOPLANTISI

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ?Yeni İstihdam Kredisi Faiz Desteği? paketine ilişkin basın toplantısı yapıyor. (Saat:09.30)

-ZİRAATÇILER DERNEĞİNDEN GAP RAPORUNU

-Türkiye Ziraatçılar Derneği, ?Yoksulluğa ve Teröre Karşı GAP? raporunu açıklayacak. (Saat:11.30)

-EĞİTİM-SEN, EĞİTİM BÜTÇELERİNİ DEĞERLENDİRİYOR

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı ve yükseköğretim bütçeleriyle ilgili basın toplantısı düzenliyor. (Saat:12.00)

-?SAVUNMA SANAYİNDE KOBİLER? SEMPOZYUMU

-Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Tahsin Kesici ve Proje Yönetim Derneği Başkanı İbrahim Özışık, ?Savunma Sanayinde Kobiler? konulu sempozyuma katılıyor.(Saat:10.00)

-KARACİĞER NAKLİNDE 20. YIL

-Türkiye'de yapılan ilk karaciğer naklinin 20. yılı kutlanıyor. Başkent Üniversitesi'nde yapılacak kutlama törenine Üniversite Rektörü ve Türkiye'de ilk karaciğer naklini 8 Aralık 1988'de yapan Prof. Dr. Mehmet Haberal da katılacak. (Saat:12.00)

-80 İL TOPLAMDA İSTANBUL KADAR İHRACAT YAPAMIYOR

-Yılın ilk on ayındaki ihracatın yüzde 56 oranındaki 48 milyar doları İstanbul'dan gerçekleştirildi. Diğer 80 ilin toplam ihracatı ise 38 milyar dolarda kaldı. İstanbul'un ihracattaki payı artarken, Anadolu'nun payı geriledi.

-On aylık ihracat tutarında İstanbul'u 7.2 milyar dolarla Bursa, 5.2 milyar dolarla İzmir, 4.5 milyar dolarla Kocaeli ve 3.4 milyar dolarla Ankara izledi.

-CHP RAPORU: ?POLİS MÜDAHALESİYLE 2 YILDA 34 KİŞİ ÖLDÜ?

-CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun raporuna göre, son 2 yılda 34 kişi polis müdahalesi sonucu hayatını kaybetti. Raporda, ?ölenlerden 8'nin polis takibinde, 16'sının polis cinneti ya da polisle çıkan tartışmada, 3'ünün polisin yaptığı suçüstünde, 2'sinin suçlu takip eden polisin kurşununun hedef şaşırmasında, 2'sinin maganda polisin kurşununda ve 3'ününde gözaltında? hayatını kaybettiği belirtildi.

-Polisin stres altında çalıştığı ifade edilen raporda, ?Emniyet Teşkilatı'nın, AKP'nin yanlı yönetiminin, kamu çalışanlarını geçim sorunu altında bunaltan ekonomi politikalarının, çökertilen sosyal devletin yaratmakta olduğu yaşamsal sorunlar altında ezilmekte, stres altında kontrolünü sık sık yitirmekte, hata yapmaktadır? denildi.

-MHP: ?BÖLÜCÜLERİ ANKARA'YA TAŞIMAK TERÖRİSTLERİ CESARETLENDİRİR?

-MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, "Bölücüleri Ankara'ya taşımak teröristleri cesaretlendirir" dedi.

-ATATÜRK RESMİNİ İNDİREN İMAMA VALİLİK İNCELEMESİ

-Sivas Valiliği Alevilerin yaşadığı Çatalkaya Köyü'ne atandıktan sonra camiye çevrilen Cemevindeki Atatürk ve Hz. Ali resimlerini indiren imam hakkında inceleme başlatıldı.

-DP'NİN KASASI BOŞALACAK

-Genel Başkan Mehmet Ağar'ın, ?harcamalarda ölçüsüz davranarak partinin kasasını boşalttığı? iddialarının gündemde olduğu bir dönemde, olağanüstü kongreye hazırlanan Demokrat Parti'nin kasası, kongre harcamalarıyla sarsılacak.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 289.9 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Gelecek hafta yapılacak ödemeyle birlikte Hazine'nin yılbaşından bu yana toplam itfası 16 milyar 638.3 milyon dolara ulaşacak.

-BAŞDRAMATURG TERCAN: "AKIL SAĞLIĞI BOZUK KİŞİLER BİLE OYUN YAZIP GÖNDERİYOR"

-Başdramaturg Firuzan Tercan, Devlet Tiyatroları'na her yıl 300'den fazla oyun gönderildiği ve oyun gönderenler arasında ünlü yazarların yanı sıra ev hanımlarının, taksi şoförlerinin, askerlerin, mühendislerin de bulunduğu belirtti. Gönderilen bütün oyunları titizlikle okuyan Tercan, oyun gönderenler arasında akıl sağlığı bozuk kişilerin de bulunduğunu tespit ettiklerini söyledi.

-YILDIZ İBRAHİM OVA SOLO KONSERİYLE ANKARA'DA

-Ünlü caz solisti Yıldız İbrahimova, uzun bir aradan sonra ilk solo konseri ile Başkentlilerle buluşacak. Türkiye'ye ilk defa 1990'da gelen İbrahimova, Türkiye'de cazın çok iyi seviyede olduğunu belirtti. Türkiye'de gençlerin caza ilgisinin yüksek olduğunu kaydeden İbrahimova, pop müziğin de ?hamburger gibi çabuk tüketilen? bir tür olduğunu ifade etti.

-Geçtiğimiz Nisan ayında hayatını kaybeden eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer'in eşi olan Yıldız İbrahimova, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve ailesi ile milletvekili lojmanlarında 6 yıl komşuluk yaptıklarını söyledi. İbrahimova, ?Gül ve eşi sanatla çok ilgiliydi, entelektüel bir tarafları vardı. Bize çok sık geliyorlardı. Eşim de onlarla çok ilgileniyordu? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber