'Kestaneci polis' hırsızı ATM'de enseledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2007 18:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, kendisini asansör tamircisi olarak tanıtarak 18 kişiyi dolandırdığı iddia edilen kişi, ''kestane satıcısı'' gibi davranan polis tarafından yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, bazı binalara giren tamirci kıyafetli bir kişinin kendisini asansör tamircisi olarak tanıtarak, apartman yöneticilerinden ''parça lazım'' diyerek para aldığı; ardından kayıplara karıştığı ihbarı üzerine harekete geçti. Ekipler, eşkalini belirledikleri kişiyi yakalamak için kent genelinde çalışma başlattı. Bir apartman yöneticisinden ''Parça almak için para çekeyim'' diyerek kredi kartını aldığı belirlenen kişiyi, kredi kartıyla merkez Nilüfer ilçesindeki bir ATM şubesinden para çekerken güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsünden teşhis eden ekipler, bazı bölgelerde önlem aldı.

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı yakınlarında olduğu belirlenen Ömer D (43), ''kestane satıcısı'' gibi davranan polis memuru tarafından yakalandı. Bursa kent merkezinde 17, Orhangazi ilçesinde de 1 kişiyi aynı yöntemle dolandırdığı, mağdurlar tarafından da teşhis edildiği belirtilen zanlının suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Ailesinin İstanbul'da yaşadığı ve maddi durumunun iyi olduğu öne sürülen, asansörler konusunda uzmanlık derecesinde teknik bilgiye sahip olduğu belirtilen Ömer D, sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber