Yöneticisini seçmeyen apartmana ceza

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2007 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Alanya ilçesinde yöneticisini seçmeyen apartman sakinlerine kişi başı 124'er YTL para cezası verilecek. Apartmana yönetici seçmenin zorunla hale getirildiği ilçede, apartmanların yüzde 75'inin yöneticisini seçtiği öğrenildi.

Alanya Belediyesi Çevre Sağlık Müdürü Özcan Saraç, Geri Dönüşüm Projesi kapsamında ilçedeki apartmanlara yönetici seçme zorunluluğu getirdiklerini söyledi.

Geri Dönüşüm Projesi'nden önce yöneticisiz apartman sayısının çok fazla olduğuna işaret eden Saraç, şu anda yöneticisi bulunmayan apartman sayısının yüzde 25 olduğunu kaydetti. Apartmanda oturan herkesin yöneticisini seçmek zorunda olduğunu ifade eden Saraç, yöneticisi olmayan apartmanların çoğuna para cezası verdiklerini hatırlattı.

Yönetici seçmenin apartman sakinlerine çok büyük faydasının olduğunu anlatan Saraç, "Örneğin kış aylarında toplanan yakıt paraları ile aylık aidatlar birçok apartmanda sorun oluyor. Bu sorun yöneticisi olmayan apartmanlarda daha da artıyor. Sorunların daha çabuk çözüme kavuşması ve dile getirilmesi açısından apartman yöneticisinin seçilmesi gerekiyor." dedi.

Alanya'nın Güllerpınarı, Saray, Şekerhane, Kadıpaşa, Çarşı ve Cumhuriyet mahallelerinde oturan vatandaşların apartman yöneticilerini halen seçmediklerinin altını çizen Saraç, Çevre Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı personellerin tüm binaları teker teker dolaşarak, bu konuda gerekli uyarıları yaptığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber