Jandarma üniformasıyla zorbalık yaptılar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2007 22:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Alanya ilçesinde jandarma kılığına giren 2 kişi 'Karakolda ifade vereceksin' diyerek evden aldığı baba oğulu dağa kaldırarak feci şekilde dövdü. Şehir eşkiyaları, emniyet güçleri tarafından aranıyor.

Edinilen bilgiye göre, olay Alanya'nın Demirtaş beldesine bağlı Uğrak köyünde meydana geldi. İddiaya göre olay şöyle gerçekleşti: "Köyde yaşayan Veli Çoban (62) ve oğlu Erkem Çoban (36) evde uyuduğu sırada kapı çaldı. Baba Veli Çoban çalan kapıyı açtı. Kapıyı açtığında karşısısında 2 jandarma kıyafetli şahıs gören baba Çoban, jandarmaya ne istediklerini sordu. Jandarma ise babaya oğlu Ekrem Çoban'ın evde olup olmadığını sordu. Baba ise oğlu ve Ekrem Çoban'ın evde olduğunu söyledi. Bunun üzerine jandarma kılığına giren 2 kişi 'Karakolda ifade vereceksiniz' diye baba ve oğulu evden alarak kendi arabalarına bindirdi ve bizi takip edin dedi. Dağa doğru giden sahte jandarmaların aracını bir müddet sonra başka bir araç kesti. Önde bulunan araçtaki baba ve oğul ise aşağı indirilerek eli sopalı 2 kişi tarafından feci şekilde dövüldü."

Olayın şokunu üzerinden atamayan baba Veli Çoban, yaşadığı olayı şöyle anlattı. "Evde uyuyorduk. Kapımız hızlı bir şekilde çalındı. Kapıyı açtım. Karşısında jandarmayı görünce şaşırdım. Jandarma kıyafetleriyle iki kişi bana, oğlum olan Ekrem Çoban'ın evde olup olmadığını sordu. Ben de oğlumu çağırdım ve bize 'İfadenizi alınmak üzere jandarmaya kadar götüreceğiz sizi.' dediler. Ben de 'Yarın sabah gidebiliriz' deyince bize bağırdılar. Ardından oğlumla birlikte kendi arabamıza binerek, onlar arkada bizi takip ederek devam ettik."

Köy sınırlarını geçtikten sonra başka bir aracın önlerini keserek arada kaldıklarını ifade eden oğul Ekrem Çoban ise harteket edemediklerini söyledi. Önlerini kesen arabadan eli sopalı 4 - 5 kişinin hem arabaya hem de camı kırıp kendilerine vurduğunu anlatan Çoban, "Babamı Jandarma kıyafetli kişiler tutuyordu. Daha sonra başıma aldığım darbeyle bayılmışım, gerisini hatırlamıyorum." dedi.

Olayla ilgili olarak geniş çaplı araştırma başlatan jandarma kaçan şahısları arıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber