Diyanete 'İmanlı kişi' tartışması

Haber Giriş : 15 Aralık 2007 23:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni hazırlanmakta olan teşkilat kanuna göre, Başkanlığa alınacak personelin çevresinde ?imanlı kişi" olarak bilinmesi zorunluluğu getirildiğini belirtti. Köktürk, ?Adayın iman durumu nasıl tespit edilecek?" diye sordu.

Köktürk, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni hazırlanan teşkilat kanuna yer verdi.

Söz konusu teşkilat kanununda, Diyanet İşleri Başkanlığı'na alınacak personelin, çevresinde ?imanlı kişi" olarak bilinmesi zorunluluğu getirileceği yönünde haberlerin bulunduğunu ifade eden Köktürk, ?Hazırlanmakta olan yeni teşkilat kanunuyla ilgili bu haber doğru mudur?" diye sordu. Köktürk, Bakan Aydın'a şu soruları yöneltti:

?Adayın iman durumu nasıl tespit edilecektir, çevresinden kendisiyle ilgili olarak hangi ölçütlere göre bilgi alınacaktır?

İman konusu Tanrı ile kul arasında kalması gerekirken ve Hz. Muhammed ?Ben insanların kalplerini açıp bakamam, onların beyanlarını dikkate alırım' derken, hazırlanan yeni yasa tasarısında konu-komşuya ?iman' belirleme yetkisinin tanınması kabul edilebilir ve doğru bir anlayış mıdır?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber