Ankara'da bayramda otobüsler ücretsiz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2007 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince belediye otobüslerinin ücretsiz olacağını, vatandaşların mezarlık ziyaretleri için otobüs seferleri düzenleneceğini bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Başkentlilerin Kurban Bayramını rahat ve huzur içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi.

Başkentlilerin aileleri ile birlikte akraba ve dost ziyaretlerini kolaylaştırmak için daha önceden yaptığı ücretsiz otobüs uygulamasına, bu bayramda da devam edeceği belirtilen açıklamada, Ankaralıların 4 günlük Kurban Bayramı süresince kent içi ulaşımda EGO otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekleri ifade edildi.

EGO'nun, Kurban Bayramı süresince vatandaşların Karşıyaka ve Cebeci Asri mezarlıklarına yapacakları ziyaretleri için otobüs seferleri düzenleyeceği belirtilen açıklamada, Karşıyaka Mezarlığı'nı ziyaret edecek vatandaşların 4 gün boyunca metro hattında bulunan Hastane Durağı'ndan saat 08.00 ile 16.45 arasında her yarım saatte bir Karşıyaka Mezarlığına taşınacağı kaydedildi.

Cebeci Asri Mezarlığı'nı ziyaret edecekler için de Sıhhiye Köprüsü üzerinden ve Ulus Gençlik Parkı yanındaki Baruthane Durağı'ndan yarım saatte bir otobüs kaldırılacağı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Karşıyaka Mezarlığı ve Cebeci Kabristanı içinde 10 tane servis aracıyla özel ring seferleri yapılacak. Ayrıca ziyaretçiler, Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının girişlerinde Mezarlık Bilgi Sistemi'nde (MEBİS) yer alan kiosklar sayesinde yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu harita çıktısı da alarak kolaylıkla bulabilecek. Her yıl olduğu gibi mezarlıklarda Bayram süresince hoparlörlerden Kuran-ı Kerim okunacak, nöbetçi güvenlik ve temizlik ekipleri de görev başında olacak.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, arife günü dahil olmak üzere bayram tatili boyunca alışveriş, konaklama, ulaşım merkezleri ile mezarlıkları sürekli denetim altında tutacak.

Zabıta Ekipleri, Ankara'ya gelecek ve şehir dışına çıkacak vatandaşların huzurunu sağlamak için AŞTİ'de denetimlerini arttıracak. Ayrıca şehir içi ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, dolmuş ve taksiler de Zabıta Müdürlüğü ulaşım ekiplerince denetlenecek.

Çevre zabıtası ekipleri takviyeli olarak denetimlerini sürdürerek, çevre ve gürültü kirliliği, kaçak kömür ile ilgili şikayetleri değerlendirecek.

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerindeki hizmetlerin aksamaması için bayramda nöbetçi personel uygulamasına gidilecek. 188 Alo Ambulans hizmeti bayram boyunca kesintisiz görev yapacak.

İtfaiye ve cenaze hizmetlerinin yanı sıra ASKİ Kanal Arıza ve Doğalgaz Arıza ekipleri 24 saat aralıksız görev yaparak, vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayacak."

BAŞVURU TELEFONLARI

Vatandaşların, belediye ile ilgili ihtiyaç ve şikayetlerini iletebileceği telefonlar ise şöyle:

MAVİ MASA : 1.

DOĞALGAZ ARIZA : 187.

SU VE KANAL ARIZA : 185.

İTFAİYE : 110.

ALO CENAZE : 188.

ALO AMBULANS : 188.

ZABITA : 231 79 84 - 229 66 91.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber