Elektrik hırsızlığı yapan okulda temizlik yapacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2007 18:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ağrı'da elektrik hırsızlığı ve mühür bozma suçu işleyen bir kişiye hapis veya para cezası yerine kamu hizmeti yaptırımı uygulanarak bir ilköğretim okulunda 4 günlük temizlik işi verildiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre elektrik hırsızlığı ve mühür bozma suçunu işleyen ve tutuklu yargılanan sanık H.T.'nin, cezasının yarısını iyi halli olarak geçirdiğinden Ağrı 2. Asliye Ceza Mahkemesi kararı gereğince kalan cezasını bir ilköğretim okulunda temizlik yaparak yerine getireceği belirtildi. Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yeni Türk Ceza Kanunu'nun 50. maddesi 1. fıkrasında kısa süreli hapis cezasına mahkum olan şahısların kişiliği, sosyal ve ekonomik durumu, yargılama sürecinde duyduğu pişmanlık

ve suçun işlenmesindeki özellikleri dikkate alınarak kamuya yararlı bir işte çalıştırılmasına karar verilebileceği hükmünün yer aldığını söyledi. Solmaz, bu kapsamda bir mahkuma cezasını çekmesi için bir ilköğretim okulunda temizlik işi yaptırdıklarını belirterek, "Yönetmelik gereğince hükümlüler günde en az 2, en çok 8 saat, haftada en az 10, en fazla 40 saat çalıştırılabiliyor. Günlük çalışma süresi hükümlü, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü görevlisi ve çalışmanın yapılacağı kurumun ortak kararı ile

belirleniyor. Kısa süreli hapis cezalarına seçenek yaptırım olarak gerçekleşen bu uygulamalarla hükümlüler, cezaevlerine konulmak yerine topluma hizmet ederek cezalarını çekmektedirler. Hükümlüler kamu yararına çalıştıkları saatler dışında normal hayatlarını sürdürebilecektir. Bu uygulama ile hem hükümlüler hem devlet hem de toplum kazanacaktır" dedi.

Hükümlünün temizlik işinde görevlendirildiği okula gelen Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Bahri Eren, fakir öğrencilere çanta, defter, kalem, önlük gibi okul malzemelerinden oluşan yardım paketleri de dağıttı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber