Erdoğan, merak edilen giderlerin kaynağını açıkladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Aralık 2007 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 20-29 Eylül günleri arasında ABD'ye yaptığı ziyaretin Washington kısmının masraflarının Başbakan Erdoğan tarafından bizzat karşılandığını, verilen iftar yemeğinin de devlet bütçesinden karşılanmadığını açıkladı.

Çiçek, TBMM Genel Kurulu'nda sözlü soru önergelerine cevap verdi. Bürokrat atamalarının Türkiye'deki mevzuat çerçevesinde yapıldığını ifade eden Çiçek, bu atamaların, ilgili yasadaki usullere göre gerçekleştirildiğini söyledi. Çiçek, "Takdirde bir hata varsa ilgilinin yargı yoluna başvurması Anayasa'nın kendisine verdiği bir haktır" diye konuştu. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bazı atamaları geri gönderdiğine ancak gerekçesini kendilerine bildirmediğine işaret eden Çiçek, "Bir atama Cumhurbaşkanı tarafından geri gönderiliyorsa, geri gönderme yazısında gerekçesinin de yazılmış olması, neden geri gönderildiğini anlamamızı sağlayacaktır. Sadece uygun görülmemiştir denmektedir. Spekülasyonlara açıktır. Bundan dolayı ümit ederiz ki yeni Anayasa çalışmaları yapılırken yargı denetimine kapalı olan bu tür tasarruflarla ilgili kişinin neden o göreve layık görülmediğinin gerekçesi yazılırsa yargı yoluyla bunu açığa kavuşturmak, tartışmaları ortadan kaldırmak mümkün olacaktır" şeklinde konuştu.

"ABD ZİYARETİNİN WASHİNGTON KISMININ MASRAFLARINI BAŞBAKAN BİZZAT KARŞILADI"

Başbakan Erdoğan'ın, Birleşmiş Milletler 62. Genel Kurulu vesilesiyle 20-29 Eylül günleri arasında ABD'ye gittiğini hatırlatan Çiçek, Erdoğan'ın beraberinde eşi Emine Erdoğan'ın da gitmiş olmasının usul gereği olduğunu dile getirdi. Çiçek şunları söyledi:

"Geleneklerimizde vardır, Başbakana mahsus istisnai bir durum değildir. Geriye dönük baktığımızda birçok kişi, ister Silahlı Kuvvetler mensubu, ister hükümet üyesi, ister Cumhurbaşkanı, ister Başbakan olsun, bu ziyaretlere eşleriyle katılabilmektedir. Yasalara aykırı bir taraf yoktur. Teammüllere uygundur."

Çiçek, Erdoğan'ın 20-29 Eylül günlerindeki ABD ziyaretinin Washington kısmının masraflarının devlet bütçesinden karşılanmadığını, Başbakan'ın masrafları bizzat karşıladığını açıkladı. Çiçek, 22 Eylül'deki iftarın bedelinin de devlet bütçesinden karşılanmadığını belirtti. Çiçek, TOBB Üniversitesi'nde düzenlenen ve kendisinin de katıldığı yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin toplantıya Türkiye Barolar Birliği'nin neden davet edilmediği sorusunu da cevapladı. 7-8 önemli meslek kuruluşunun Anayasa'ya ilişkin artışmalara katılmak istedikleri şeklinde talepte bulunduklarını hatırlatan Çiçek, bu çerçevede TOBB Üniversitesi'nde de bir toplantı yapıldığını söyledi. "Bu toplantının evsahipliğini yapan biz değiliz. Kendi inisiyatiflerinde yaptılar. Bizim düzenlemediğimiz bu toplantıya davete icabetle ve partideki Anayasa çalışmalarına katılmış olmam dolayısıyla ben de katıldım" diye konuşan Çiçek, Barolar Birliği'nin bu toplantıya katılmamasının kendilerinden kaynaklanmadığını vurguladı.

Yeni Anayasa çalışmalarına Barolar Birliği'nin dahil olması gerektiğini kaydeden Çiçek, bir toplantı düzenlemeleri halinde Barolar Birliği'ni davet etmekten onur duyacaklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber