Şehir kundakçılarına Aselsan takibi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2007 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aselsan tarafından geliştirilen ve son zamanlarda şehir kundakçılarıyla gündeme gelen suçlularla mücadeleyi, elektronik takip imkanı vererek kolaylaştıracak olan ''Kamu Güvenliği İletişim Sistemi'', yakın zamanda büyük şehirlerin hizmetine sunulacak.

Kamu Güvenliği İletişim Sistemi, özellikle şehirlerde gittikçe artan suç işleme oranını azaltmayı ve suçluların da en kısa sürede güvenlik birimlerince tespit edilerek yakalanmasına imkan veriyor.

Kamu Güvenliği İletişim Sistemi, sadece terör ve suç ile ilgili değil, afet ve kriz dönemlerinde de güvenli, sağlam ve hızlı bir iletişim imkanı sunuyor.

-SİSTEM NASIL İŞLİYOR...

Kamu güvenliği Sistemi, görüntülemenin yanında, güçlü bir telsiz koordinasyon sistemine dayanıyor. Sistem, yaygınlığı ve etkin entegre sistemiyle Mobese'lerden daha güçlü bir yapıya sahip bulunuyor.

Büyük şehirlerdeki şüpheli şahısların tespit edilerek, güvenlik merkezlerine ikaz olarak iletilmesinin ardından, güvenlik merkezlerindeki bilgisayarlar aracılığıyla, ilgililer telsiz sistemiyle anında uyarılacak.

Aselsan tarafından şehirlerde belirli yerlere kurulacak baz istasyonları sayesinde, suç işleyen ya da şüpheli şahıs ya da araçlar, sayısal telsiz sistemi ile süratle, mobil karakol olarak çalışacak güvenlik birimlerine bildirilecek. Asayişten sorumlu ekipler, sistem üzerinden Ankara merkezli veri tabanına ulaşarak şahıslara ait genel bilgi taraması, kayıp şahıs-araç bilgisi, sürücü belgesi, araç ve silah ruhsatı sorgulamaları anında gerçekleştirilebilecek.

Son nesil Aselsan telsizleri, diğer güvenlik birimleriyle de koordinasyon halinde güvenlik birimlerinin daha hızlı hareket etmelerine ve güvenli haberleşmelerine imkan verecek.

Görüntülerin de aktarılarak değerlendirilmesine imkan tanıyacak olan sistem, afet ya da kriz hallerinde de, polis, jandarma, itfaiye ve acil sağlık ekipleriyle, sivil savunma ekiplerinin tek bir haberleşme sistemi üzerinden iletişim kurmasına imkan verecek.

İletişim sistemi, her türlü doğa koşulunda güvenli bir iletişim imkanı sunacak.

-SİSTEM 2008 BAŞINDA İSTANBUL'DA...

Kamu Güvenliği İletişim Sistemi, Jandarma tarafından İzmir'in de dahil olduğu 6 bölgede henüz yeni kullanılmaya başladı. İstanbul ve Ankara'da başta olmak üzere diğer büyük metropollerde ise 2008 yılı başında kullanılmaya başlanacak. Sistem, daha sonra diğer tüm büyük şehirlerde ve bu bölgelere bağlı illerdeki güvenlik birimleri (polis, zabıta) tarafından kullanılabilecek.

Büyükşehirlerdeki suç işleme oranının önemli ölçüde azaltılmasına imkan verecek olan Kamu Güvenliği İletişim Sistemi'nin güvenlik birimlerinin daha etkin ve koordinasyon halinde çalışmasına da imkan vereceği ifade ediliyor.

-SAVUNMA SANAYİ ALTYAPISI, ŞEHİR GÜVENLİĞİNDE DE KULLANILACAK...

Öte yandan hızla gelişen Türk Savunma Sanayinin altyapısı, bundan böyle şehir güvenliğinde de kullanılacak.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen Liman koruma, sahil gözetleme radar sistemleri, uzun ufuk radar sistemleri ile buna benzer gözetleme ve erken uyarı sistemleri, bundan böyle özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerin güvenliğinde de yerini alacak.

Yetkililer, savunma sanayinde kullanılan bir çok ürünün, şehirlerdeki suçla mücadele alanında da rahatlıkla yer alacağını, ABD ve Avrupa'daki büyük metropollerin bu şekilde korunduğunu vurguluyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber