Zamlar enflasyonu yüzde 0.5 artıracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2007 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, önümüzdeki dönemde elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yapılacak artışların 2008 enflasyonuna etkisinin, yaklaşık yüzde 0.5 puan olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Merkez Bankasının faaliyetleri hakkında sunum yaptı. Yılmaz'ın, milletvekillerinin sorularını da yanıtladığı sunum, yaklaşık 3 saat sürdü.

Sunumunda, ''sürdürülebilir ve yüksek büyümenin nasıl sağlanacağını'' anlatırken, enerji piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, enerji piyasasının özelleştirilmesi, arz kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve arz güvenliğinin sağlanmasının, sürdürülebilir ve yüksek büyüme hızına ulaşmak için büyük önem taşıdığını belirtti.

Diğer ülkelerle kıyaslandığında, Türkiye'de sanayide kullanılan elektriğe daha yüksek, konutlarda da daha düşük fiyat uygulandığını ifade eden Yılmaz, elektrikte maliyetin tümüyle otomatik fiyatlamaya geçilmesi halinde, hem arz güvenliği hem de fiyat istikrarı üzerindeki risklerin azaltılmış olacağını kaydetti. Yılmaz, ''Önümüzdeki dönemde elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yapılması gündemde olan artışların 2008 yılı enflasyonuna etkisinin yaklaşık yüzde 0.5 puan olacağı tahmin edilmektedir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber