El Kaide operasyonundaki İngilizce öğretmeni tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2007 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Aksaray'daki El Kaide operasyonunda 5 kişiye tutuklama

El Kaide bağlantılı terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan aralarında bir İngilizce öğretmeninin de olduğu 19 kişiden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı'nın koordinasyonunda önceki gün gerçekleştirilen operasyonlarda El Kaide bağlantılı terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 19 kişiden H.A., Y.P., A.K. ve E.İ. ile İngilizce öğretmeni olduğu belirtilen M.D., tutuklandı. Diğer zanlıların ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi. Yakalanan 19 kişinin savunmasını yapmak üzere, terör örgütü El-Kaide davasında Louai Sakka'nın da aralarında bulunduğu bazı sanıkların avukatlığını yapan Osman Karahan'ın Aksaray'a geldiği öğrenildi. Avukat Osman Karahan'ın Aksaray Adliyesi'nde sanık yakınlarının adliyeye alınmamasına tepki gösterdiği ifade edildi. Tutuklanan sanıklar arasında bulunan İngilizce öğretmeni M.D.'nin de kendisini Osman Karahan'ın savunmasını istediği belirtildi.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı'nın koordinasyonunda önceki gün Aksaray, Ankara, Adana ve İstanbul'da 20 ayrı noktaya eşzamanlı operasyon düzenlenmiş, terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen 19 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda silah, mermi, sahte kimlik fotokopileri ve örgütsel doküman ele geçirilmişti. Şüphelilerden birinin Ankara'dan, diğerinin Adana'dan getirildiği, birinin ise Aksaray'da bir lisede İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber