Acil serviste dayak iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2007 15:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan hasta, acil servis görevlilerince dövüldüğünü ileri sürerek, polise başvurdu.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırılan Mevlüde Akyüz (24) ağabeyi tarafından sandalyeye oturtularak müşahede odasına götürüldü. Sedyeci ve güvenlik görevlilerinin hastanın yürüyebildiğini ileri sürerek, sandalyeyi istemesi üzerine tartışma çıktı.

Tartışma sırasında dövüldüğünü iler süren Mevlüde Akyüz, polise başvurarak, şikayette bulundu.

Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayakta duramayacak kadar hasta olduğu için ağabeyi ve annesinin kendisini acil servise getirdiğini belirtti.

Ağabeyinin kendisini sandalye ile müşahede odasına götürmek istediğini anlatan Akyüz, daha sonra olanları ise şöyle anlattı:

''Peşimizden gelen bir görevli argolu konuşarak sandalyeyi geri istedi. Ağabeyim benim yürüyemeyecek durumda olduğumu söyleyince görevli beni sedyeden çekip attı. Ağabeyimi başından copladılar. Annemi saçından tutup çekiyorlardı. Ben onları ayırmaya çalışırken beni kolumdaki serumla alıp fırlattılar. Başımdan darp edildim. Doktor da rapor tuttu. Çok kötü dayak yedik, şikayetçiyim.''

Ağabey Ramazan Akyüz ise kardeşinin yürüyemeyecek durumda olması nedeniyle sandalye ile taşırken sandalyenin geri istendiğini, ancak kendisi vermeyince de hastasının sedyeden atıldığını savundu.

Polis, şikayet üzerine, güvenlikçi, sedye kullanıcıları, Mevlüde ve Ramazan Akyüz'ün ifadelerini alarak savcılığa gönderdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber