Bankacılar 2008'de bin şube açıp 25 bin eleman alacak

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 02 Ocak 2008 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bankacılık sektörü 2001 krizinin yaralarını sardıktan sonra başlattıkları büyümeyi 2008'de de sürdürecek. Bu yıl bin şube açacak olan 25 banka şubeler için ve emeklilerin yerine toplam 25 bin yeni eleman alacak.

Para Dergisi'nde Barış Bekar'ın haberine göre, 25 bin kişinin 15 bini yeni açılacak şubelerde istihdam edilecek. Kalan 10 bin kişi ise emekli olacak elemanlarını yerini alacak. Alınacak elemanların büyük bölümü bireysel ve KOBİ bankacılığı alanında istihdan edilecek. Yeni eleman alımı transfer piyasasını da hareketlendirdi. Bu trendin 2001'den önceki gibi tekrar başlamasında kuşkusuz yabancı sermayenin önemli bir etkisi var. Türkiye pazarında daha agresif büyümek isteyen yabancılar transferlere de hız verdi. 5 yıl neredeyse hiç yönetici transfer etmeyen sektör tekrar transferlere başladı.

VERİMLİLİĞİN ÖNEMİ

Yeni yılda şubeler verimliliğe daha fazla önem verecek. Öyle ki yeni açılan bir banka şubesinin en geç bir yıl içinde kâra geçmesi bekleniyor. Hal böyle olunca şube açma kararları da artık daha dikkatli veriliyor. Tabii bu durum, bankaların yüksek hız ve düşük maliyet sağlayan alternatif dağıtım kanallarına yatırım yapmayacağı anlamına gelmiyor. Özellikle e-imzanın yaygınlaşmasıyla birlikte internet şubeleri kullananların sayısının artması bekleniyor.

ARANAN KRİTERLER

İşe yeni alınacak olan elemanların özellikleri de büyük önem taşıyor. İşte bankaların dikkat edecekleri özelliklerin bazıları: Yeni mezun alımlarında yaratıcı, fark yaratan, öğrenmeye ve kendini geliştirmeye hevesli araştırmacı, sorgulayan, yenilikçi, kendine hedefler koyan, kendi işinin lideri oan ve değişime açık yetenekler aranıyor. Deneyimli adaylar için temel alım kriteri, adayın 32 yaşını aşmamış olması ve deneyiminin aranan göreve uygunluğu. Son dönemde artan uluslararası rekabet, ekstra bazı özellikler de gerektiriyor. Örneğin, düşen enflasyon ve risk kavramındaki gelişmeler sektörün yapısını etkiliyor. Bu yüzden piyasalar ve sektördeki gelişmeleri iyi takip eden yabancı dil bilen, gelişime ve değişime açık, doğrudan performans odaklı, risk-getiri analizlerini doğru yorumlayabilecek adayların şansı doğal olarak artıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber