FETÖ'den yargılanan eski emniyet müdürüne hapis cezası

Ankara'da hücre evinde yakalanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) sanığı eski emniyet müdürü Hüsrev Salmaner, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2021 14:38, Son Güncelleme : 30 Haziran 2021 14:39
FETÖ'den yargılanan eski emniyet müdürüne hapis cezası

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanık Salmaner ile avukatı duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı, dava dosyasına gelen evrakı okuduktan sonra sanığa son savunması için söz verdi.

Sanık Salmaner, meslek hayatı boyunca hiçbir örgüte üye olmadığını, isnat edilen suçlamalarının somut delillere dayanmadığını iddia etti.

Örgütün kriptonun haberleşme programı ByLock kullandığına dair tespiti de kabul etmeyen Salmaner, suçsuz olduğunu ileri sürerek, beraat talebinde bulundu.

Sanık avukatının beyanının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Salmaner'i "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7 yıl 6 hapis cezasına çarptırdı.

- Soruşturma geçmişi

Artvin İl Emniyet Müdürü olarak 2011-2014 yılları arasında görev yapan Salmaner, 2015'te çıkarılan KHK ile resen emekli edilen 1776 emniyet müdürü arasında yer aldı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Salmaner'in rütbeleri geri alındı.

FETÖ'nün emniyet mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada ele geçirilen dijital belgelerde Salmaner'in, örgüte sadakat ve bağlılığı en üst seviyede olan kişiler için kullanılan "A5" olarak kodlandığı ortaya çıkmıştı.

Firari olan Hüsrev Salmaner, 8 Ekim 2020'de örgütün hücre evine yapılan operasyonla yakalanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber