Akyıldız eylem için Memur-Sen'den destek istedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2008 12:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, sosyal güvenlik reformuna karşı, 15 Ocakta yapacakları "işe bir saat geç gitme eylemi" için, Memur-Sen'den destek istedi.

Akyıldız ve beraberindeki konfederasyon yöneticileri, Memur-Sen Genel Merkezi'ni ziyaret ederek Genel Başkan Ahmet Aksu ile görüştü.

Akyıldız, burada yaptığı konuşmada, sosyal güvenlikte yapılması planlanan değişiklikler konusunda ciddi endişeleri bulunduğunu belirterek, "olumsuzlukların giderilmeyeceği, tepkisizliğin fayda sağlamayacağı düşüncesiyle bir eylem kararı aldıklarını" anımsattı.

Memur-Sen'den bu eyleme destek isteyen Akyıldız, "Bu Türkiye Kamu-Sen'in ve üyelerinin sorunu değil, 2 milyon 460 bin kamu çalışanının sorunudur" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da "eylemin sendikaların en tabi hakkı ve seslerini duyurmalarının ilk aşamalarından olduğunu" söyledi. Bazı örgütlerin önümüzdeki süreçte çeşitli eylem kararı aldıklarını hatırlatan Aksu, Kamu-Sen'in teklifini Başkanlar Kurulu'nda değerlendirip bir karar alacaklarını bildirdi.

Öte yandan, Bircan Akyıldız, memur maaşlarına bu aydan itibaren yapılan artışlara ilişkin soruyu yanıtlarken, en düşük devlet memuru maaşının 977 YTL olarak açıklanmasının ciddi üzüntü yarattığını ifade etti. Akyıldız, bu rakamın 2 milyon 460 bin memurun tamamının evli, eşlerinin çalışmaması, her birinin 4 çocuğu olması ve bu çocukların ikisinin 6 yaşının altında olmasının varsayımına dayandığını kaydetti.

Aksu da 2007 yılı bütçesinin 8 milyar dolar fazla verdiğini belirterek, yaratılan bu farktan memurların faydalandırılmamasını eleştirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber