Bakan Özak: İmar affı büyük haksızlık

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Ocak 2008 13:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdullah YANGIN

BAYINDIRLIK ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Türkiye'de çıkartılan imar aflarının kaçak yapılaşmanın önünü açtığını bunun büyük haksızlık ve adaletsizlik olduğunu söyledi.

Adana'da temaslarda bulunan Bakan Özak, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, imar affının kaçak yapılaşmayı teşvik eden anlayışa dönüştüğünü savundu. Özak, Kentsel Dönüşüm Yasa Tasarısı'nın ?mükemmele yakın' olacağını, bunun imar affı olarak algılanmaması gerektiğini söyledi. Bu yasanın özellikle deprem bölgelerinde dönüşümü sağlayacağını bildiren Özak, şöyle dedi:

?Bir yerde dönüşüm yapabilirsiniz, bir yerde depreme müsait bir zemin varsa bu yeri tamamen taşıyabilir veya rehabilite edebilirsiniz. Tabii bu uzun bir süreç. Türkiye'nin çok büyük bölgeleri deprem kuşağındadır. Türkiye'nin her yerinde bu dönüşüme başlanabilir mi ? Tabii bu finansman meselesi. Çıkartacağımız yasada bir takım teşvikler var. Güzelim yaylalarımız talan ediliyor. Köylerimizde çirkin yapılaşma ortaya çıkıyor. Türkiye'de çıkartılan imar afları kaçak yapılaşmanın önünü açıyor. Bu büyük haksızlık.'' Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, belediyelere gönderdikleri yazıya rağmen, özel inşaatlara ilişkin envanterlerinin henüz gelmediğini belirterek, şöyle devam etti:

?Bakanlık olarak binaların envanterlerini çıkardık, ancak, özel inşaatların stokunu bilmiyoruz. Türkiye'de gerek kaçak yapılaşma gerekse depreme dayanıklı yapılar açısından sorun olduğunu söylemek gerek. Kentsel Dönüşüm Alanları Yasası bütün bu problemleri çözebilir. Bilhassa depreme duyarlı bölgelerde dönüşümü sağlayacak yasa katiyen bir af değil. Halbuki her yöreye uygun bir inşaat malzemesi kullanılsa gerçekten Türkiye'miz bir cennet.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber