Kaymakam, öğrencilere mektup gönderip ne istediklerini sordu, hayalleri gerçek oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2008 21:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA (CİHAN)-Pozantı Kaymakamlığı'na yeni başlayan Bülent Karacan, anne, baba ya da her ikisini birden kaybetmiş öğrencilere gönderdiği mektupla hayallerindeki isteği sordu.

Kaymakam Karacan, "Anne-babanız olsa onlardan ne isterdiniz?" sorusuna öğrencilerden aldığı cevap doğrultusunda öksüz ve yetim öğrencilerin hayallerini gerçekleştirdi.

3 ay önce Pozantı Kaymakamlığı görevine atanan Bülent Karacan, ilçeye gelir gelmez eğitim kurumlarını ziyaret etti. Bu esnada anne, baba veya her ikisini kaybetmiş öğrencilerin tespit edilmesini isteyen Karacan, öğrencilere adlarına hitaben birer mektup yazarak hem teselli etti hem de anne veya babası yanında olsa ondan ne isteyeceğini sordu.

Karacan, öğrencilerden isteklerini yine mektupla kendisine bildirmelerini istedi. Tek soruluk anketin cevapları kendisine iletilen Kaymakam Karacan, onuruna verilen tanışma yemeğinde çocukların taleplerinin bilgisayar, bisiklet ve mont olduğunu açıkladı.

Kendisine gelen duygu dolu mektuplardan ikisini okuyan Karacan yemekte esnafın ve işadamlarının büyük bir kısmını ağlattı. Yemek sonrası harekete geçen işadamları ve esnaflar öğrencilerin isteği olan bisiklet, mont, bilgisayar gibi ihtiyaç malzemelerinin tamamını temin edip Kaymakam Karacan'a iletti.

Atatürk Kültür Merkezi'nde, Adana Valisi İlhan Atış'ın da katıldığı törenle öğrencilere hayallerindeki hediyeleri verildi.

Adana Valisi Atış, kaymakamın çalışmasından övgüyle söz ederek öğrencilerden de vatanlarını ve birbirlerini din, dil ve ırk ayrımı yapmadan birbirlerini sevmelerini istedi. Atış, "Gelecekte başbakan, bakan, milletvekili olacaksınız. Bu yüzden çalışmalı ama çok çalışmalısınız." dedi.

Kaymakam Bülent Karacan ise öksüz ve yetim çocukların hayallerini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Öksüz ve yetim çocuklara 55 bilgisayar, 12 bisiklet ve 75 adet mont daha sonra Vali İlhan Atış, Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, İl Genel Meclisi Başkanı İlyaz Karabulut, daire müdürleri tarafından dağıtıldı. Hediyelerin tamamının hayırsever kişi ve kuruluşlarca karşılandığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber