Sağlık çalışanlarının lisans tamamlamasında 3+1 tamam...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ocak 2008 11:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İLK MÜJDE 3+1 İÇİN GELDİ. SIRA 2+2'DE

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi Yaklaşık 50 bin sağlık çalışanını ilgilendiren lisans tamamlama konusunda ki son çalışmalar hakkında bilgi almak ve durum değerlendirmesi yapmak için Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Fevzi Sürmeli'yi ziyaret etti.

Türk Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı İsmail Türk'ün de eşlik ettiği ziyarette Lisans tamamlama çalışmalarını bir an önce tamamlanmasını istediklerini kaydeden Genel Başkan Önder Kahveci "Sağlık çalışanları bir an önce lisans tamamlama hakkının kendilerine tanınmasını istiyorlar. Sendika olarak biz de çalışanlarının bu talebini sık sık dile getirerek çözüm arıyoruz. Anadolu Üniversitesinin Sağlık Bakanlığı ile işbirliğine giderek lisans tamamlama hakkı sağlık çalışanlarına tanınmalıdır" dedi.

Adalet ve Turizm Bakanlığı ile daha önce lisans tamamlama programlarını gerçekleştirdiklerini kaydeden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Fevzi Sürmeli Sağlık çalışanlarının bu isteklerini yerine getirmek için üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını, ders müfredatının belirlenmesi ve teorik hazırlıklarda sona gelindiğini ancak staj sorununun çözülmesi ile lisans tamamlamayı başlatacaklarını Sağlık Bakanlığının bu konuda adım atması gerektiğini söyledi.

Bu sorunun 2+2 lisans tamamlama programı için var olduğunu ancak 3+1'ler için hazırlıkların büyük ölçüde tamamlandığını belirten Sürmeli "arkadaşlarımız bu konuda son aşamaya geldiler. 3+1'ler için lisans tamamlama çok yakın bir zamanda çıkacak" diyerek ilk müjdeyi vermiş oldu.

Bu sözler üzerine Genel Başkan Önder Kahveci Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ'ın bu konuda olumlu düşündüğünü ifade ederek " 3+1'lerin lisans tamamlaması ile ilgili bu müjdeli haber çok sevindirici. Ancak 2+2'lerin de bu hakkı kazanmasıyla sağlık çalışanları olarak gerçek anlamda mutlu olacağız. Sayın Bakanla yaptığımız görüşmede kendisi de lisans tamamlamaya çok sıcak baktığını ve Avrupa birliği standartları için personelin eğitim seviyesinin yükseltilmesini çok olumlu bulduğu ifade etti." dedi.

Türk Sağlık-Sen olarak Staj sorunun çözülmesi noktasında Bakanlık nezdinde gerekli girişimleri yapacaklarını kaydeden Genel Başkan Kahveci " sağlık personeli stajını kurumunda rahatlıkla yapabilir. İl sağlık müdürlükleri vasıtasıyla da bu eğitimi takip için bir koordinatör görevlendirilebilir. Ayrıca aktif olarak yıllardır çalışan personelin staj yapması anlamsız olabilir. Yapılacak bir düzenlemeyle staj sorunu bu personelin aktif olarak çalıştığı ifade edilerek çözüme kavuşturulabilir. Biz Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda Bakanlık nezninde girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz. Sizinle yaptığımız bu önemli görüşmede belirlenen sorunların bir an önce çözülmesini isteyeceğiz.

Görülüyor ki lisans tamamlamada artık sona yaklaşıyoruz. Bu ziyaret sorunların çözümü için önemli bir adım oldu. Sorunun çözümü için şimdiye kadar olumlu katkılarını esirgemeyen Sağlık Bakanlığının da en kısa zamanda gerekli düzenlemeyi yapacağına inanıyoruz. Sağlık Çalışanları lisans tamamlama hakkına kavuşacaktır.

Bu vesileyle konuya başından beri olumlu yaklaşan ve gerekli adımları atan Sayın Sağlık Bakanımız Recek Akdağ'a, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Uz. Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na, YÖK' temsilcilerine ve sizlere sendika olarak sağlık çalışanları adına çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Ziyarette ayrıca Genel Başkan Önder Kahveci Türk sağlık-Sen'in Lisans tamamlama ile ilgili hazırladığı bir raporu da Rektör Prof. Dr. Fevzi Sürmeliye takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber