İstanbul Sağlık Kent, İkitelli'de kurulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2008 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Sağlık Kent'in İkitelli'de kurulacağını bildirdi.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Sağlık A.Ş'nin faaliyetlerinin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yerel yönetim olarak sınırlarının 3,5 kat büyümesine karşın, belediye boyutlarında sağlık alanında diğerleriyle kıyaslanamayacak ölçüde adımlar attıklarını söyledi.

İstanbul'un aynı zamanda bir sağlık kenti olduğunu ifade eden Topbaş, "İstanbul Sağlık Kent, İkitelli'de kurulacak. Artık İstanbul'un geleceği hakkındaki planlar belli. Altyapıyla ilgili çalışmalar belli noktaya geldi. Ulaşım aksları belirlendi. Olimpiyat Stadı'nın kuzeyinde 1 milyon 400 bin metre karelik alan, İstanbul Sağlık Kent olarak planlandı. İkitelli-Bağcılar metro hattı bu yıl sonunda bitecek. Ulaşım aksında da sorun yaşanmayacak. Anadolu yakasında da Şile'de sağlık turizmine yönelik çalışma yapılacak" dedi.

Sağlık A.Ş Genel Müdürü Muhammet Misir da müdürlük bünyesinde özürlüler, kadın sağlığı, çocuklar ve gençler, yaşlılar ve sosyal güvencesi olmayanlara yönelik 5 başlık altında çalışmalarını düzenlediklerini belirterek, "2007 yılı sonu itibarıyla 1 milyon 200 bini doğrudan, 1 milyon 500 bini de dolaylı olmak üzere toplam 2 milyon 700 bin kişi sağlık hizmeti aldı" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber