Hükümet, Ceza Kanunu'nu Meclis'ten geri çekti

Haber Giriş : 17 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Ceza Kanunu Tasarısı, Meclis Anayasa Komisyonu'nda yeniden görüşülmek üzere geri çekildi. Tasarının 343 maddesinin görüşülmesinden sonra söz alan Komisyon Başkanı Köksal Toptan, tasarının CMUK ve Ceza İnfaz Yasa tasarısı ile birlikte değerlendirilmek üzere Komisyon'a geri çekildiğini açıkladı.

Türk Ceza Kanunu Tasarısı'nın yürütüme ve yürürlük maddeleri Adalet Komisyonu'na geri çekildi.Genel Kurul'da tasarının 343 maddesinin kabulünün ardından söz alan Komisyon Başkanı Köksal Toptan, milletvekillerine yaptıkları yoğun çalışma nedeniyle teşekkür etti.

TBMM gündeminde ceza mevzuatına ilişkin 4'lü bir paket bulunduğunu ve bu paketin içindeki en önemli tasarılardan biri olan TCK'nın yasalaşma aşamasına geldiğini belirten Toptan, şunları söyledi: ?TCK dışında pakette yer alan Ceza Muhakemeleri Usulü Kanun Tasarısı ve Ceza İnfaz Yasa Tasarıları da komisyonlarda ve üzerindeki çalışmalar sürüyor. Bunları hepsini bir ve beraber olarak düşünmek lazım. Bu tasarılar birlikte yasalaştığında eminim bugün burada TCK konusunda ortaya konan birçok endişe da ortadan kalkacak. Bu nedenle TCK tasarısını CMUK ve Ceza İnfaz Yasa tasarısı ile birlikte değerlendirmek üzere tasarının yürütme yürürlük maddelerini TBMM içtüzüğünün komisyona verdiği yetkiye dayanarak komisyona geri çekiyoruz.?

Köksal Toptan'ın açıklamasının ardından TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Genel Kurulu yarın saat 11.00'da toplanmak üzere kapattığını açıkladı.
Pakdil'in açıklamasının ardından çok sayıda CHP milletvekili, ?Bu meclise hakarettir, olağanüstü toplanan TBMM'de bu tür bir girişimde bulunamazsınız. TBMM tarihi bunu yazacak? diyerek tepki gösterdiler.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber