Engelli bakıcıları 'akıllı sınıf'ta eğitim görecek

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 21 Ocak 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl ve ilçelerdeki bakım evlerinde oluşturulacak sınıflarda personel, internet üzerinden haberdar edilecek.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), kendine bağlı özürlü bakım evlerindeki personeli internet üzerinden eğitmeye başlayacak.

SHÇEK Özürlü Bakım Hizmetleri Daire Başkanlığı'nca uygulanmaya başlanacak çalışmayla, bakıma muhtaç özürlü bireylere yönelik yürütülen hizmetlerin daha etkin ve verimli bir biçimde sürdürülmesi hedefleniyor.

Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanlığı'nca uygulanan 'akıllı sınıf' aracılığıyla SHÇEK il müdürlerine, özürlü hizmetlerinden sorumlu müdür yardımcılarına, bakım hizmetleri değerlendirme heyetlerinde görevli personele interaktif konferans sistemi ile eğitim verilecek. SHÇEK Genel Müdürlüğü'nün, il müdürlüklerine gönderdiği yazıda, sistemin uygulanabilmesi için gerekli altyapıların oluşturulması istendi. Buna göre il ve ilçelerdeki bakım evlerinde bir sınıf oluşturulacak. Sınıfta, merkezle internet üzerinden iletişimi sağlayacak bilgisayar olacak. Söz konusu eğitimi alacak personel haftanın belirli günlerinde bir araya gelerek merkezden verilecek eğitimi alacak. Özürlü bakımında kullanılan son yöntemler, tedavilerde kullanılan teknolojik gelişmeler hakkında tertip edilecek olan eğitim, özürlülere verilecek psikolojik ve fizyolojik desteği kapsayacak.

Bakım merkezlerinde yaşayan özürlülerin yaşam kalitesinin artırılması için gerçekleştirilen uygulamada sağlıklı sonuçların alınması halinde, SHÇEK'e bağlı çocuk yuvaları, huzurevleri gibi yerlerde de aynı yöntemle personele eğitim verilecek. SHÇEK'e bağlı tüm kurum personeli, aynı anda merkezdeki uzmanlar tarafından internet üzerinden eğitime dahil edilecek. SHÇEK'e bağlı kurumlarda kalanların ihtiyaçları uzmanların merkezden vereceği dersler eşliğinde giderilmeye çalışılacak.

Aslıhan Aydın, Ankara

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber