SSK Emeklisi, 1 Milyon 879 Bin liralık maaşıyla Guinnes'e aday

Haber Giriş : 20 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantepli SSK emeklisi Kemal Çelik, 1 milyon 879 bin liralık emekli maaşıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na aday olduğunu söyledi.

25 yıl Türkiye'de, 15 yıl Hollanda'da çalışan 9 çocuk babası 69 yaşındaki Kemal Çelik, 1994 yılında yaş haddinden emekli oldu. Çelik, 40 yıl çalışmasına rağmen sadece 40 günlük prim yatırıldığını, ancak emekli olduktan sonra öğrendi. İlk emekli maaşı 10 bin lira olan Kemal Çelik, hak aramak uğruna Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden, siyasi ve etnik bir konumu bulunmadığından dolayı kendisine yardımcı olamayacakları cevabını alan Kemal Çelik, hayal kırıklığına uğradı. Mücadeleden vazgeçip, düştüğü duruma razı olan Çelik, şimdi teselliyi Guinness Rekorlar Kitabı'na girmekte arıyor.

İlk emekli maaşı 10 bin lira olan ve bugün sadece 1 milyon 879 bin lira alan Kemal Çelik, yapacak bir şeyin olmadığını ifade ederek, ''15 yıl Hollanda'da, 4 yılı kamu kurumunda olmak üzere 25 yıl Türkiye'de, toplam 40 yıl çalıştım. 1994 yılında yaş durumundan emekli oldum. Emekli maaşımın 10 bin lira olduğunu öğrenince şok oldum. Yaptığımız araştırma sonucu sadece 40 günlük SSK primi ödendiğini öğrendim. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi başta olmak üzere hakkımı her yerde aradım ama hiçbirinden beklediğim cevabı alamadım. Bugün 1 milyon 879 bin lira emekli maaşı alıyorum. Her ay bankaya gidip, kuyruğa girmiyorum. Çünkü alacağım maaş, minibüs paramı bile karşılamıyor. Senede bir sefer toplu olarak maaşımı alıyorum'' dedi.

Günde bir paket sigara içtiğini söyleyen Kemal Çelik, aldığı emekli maaşının bir paket sigara parası bile etmediğini ifade etti. Yeni Türk Lirası'na geçişte 2 lira bile alamayacağını dile getiren Çelik, ''Arkadaşlarım aldığım maaşı öğrenince benimle dalga geçiyor. Herhalde dünyada benden daha az emekli maaşı alan başka bir insan çıkmaz. Eğer Guinness Rekorlar Kitabı'na dünyanın en az maaş alan emeklisi olarak adımı yazdırırsam, tek tesellim bu olacaktır'' diye konuştu.

Kemal Çelik, Ziraat Bankası Şehitkamil Şubesi'ne giderek, 1 aylık emekli maaşı olan 1 milyon 879 bin lirayı aldı. Bankada emekli maaşı kuyruğunda bekleyen diğer emekliler, Kemal Çelik'in aldığı maaşı duyduğunda önce şaşırdı, sonra gülmekten kendilerini alamadı.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber