Bu lisenin duvarları konuşuyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Ocak 2008 12:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Turgutlu Anadolu Lisesindeki 5 koridora "Tarih", "Coğrafya", "Edebiyat", "Bilim ve Teknoloji" ile "İngilizce" adını veren okul yöneticileri, her koridoru, adına uygun yazı ve materyallerle donattı. Okul Müdürü Hayrettin Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin çoğunluğunun görsel öğrenme stillerine sahip olduğunu tespit ettiklerini; bunun üzerine derste öğrendikleri bilgileri destekleme amacıyla böyle bir çalışma yapmaya karar verdiklerini bildirdi. Uslu, şöyle devam etti: "Çeşitli materyalleri toplayarak, bilgisayar programlarında bunları en ince ayrıntılarına kadar düzenledik. Daha sonra İzmir'de bir matbaada bunları bastırdık. Maliyetini de birkaç velimiz üstlendi. Sonunda güzel bir çalışma ortaya çıktı. Koridorlarımız boş duvarlardan kurtulup, renklenmiş oldu. Ayrıca, merdiven başlarındaki kolonlara öğrencilerimize olumlu mesajlar veren yazılar astık. Bu çalışmalarda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz."

Koridorlar

"Tarih" adı verilen ilk koridorda, "Geçmişten Günümüze Türkiye Cumhuriyeti" adı altında 1918'den başlayarak 2006 yılına kadar periyodik şekilde devam eden 34 adet 100x70 cm ebadında pano bulunuyor. Panolar, resimler, Türkçe ve İngilizce yazılarla destekleniyor.

Panoların ilk üçünde Büyük Önder Atatürk, çeşitli dönemlere ait fotoğraf ve yazılarıyla yer alırken, diğerlerinde önemli tarihi açıklamalarının yer aldığı çalışmalar bulunuyor. Tarih koridorunun bir bölümü ise dünyanın en kanlı savaşlarından birinin geçtiği Çanakkale'ye ayrıldı. "Çanakkale Geçilmez", "Bir Destandır Çanakkale" başlıklarında düzenlenen panolarda, savaş anlatılıyor. Bu koridordaki son panoda, dünya ve Avrupa'da geçmişte spor dallarında elde edilen başarılar yer alıyor.

"Coğrafya Koridoru"nda ise ülkenin 7 bölgesinden seçilen 7 kente ait tablolar bulunuyor. Burada Türk ve dünya bayrakları ile dünyanın uydudan çekilmiş fotoğrafları, gezegenler, yeryüzü şekilleri, dünyanın önemli eserleri yer alıyor. İstiklal Marşı ile Atatürk'ün Gençliğe hitabesinin bulunduğu "Edebiyat Koridoru"nda Türk ve dünya edebiyatındaki önemli eserlerin yer aldığı 21 adet pano, fotoğraflarla destekleniyor.

Dünyaca tanınan bilim adamları ve sanatçıların yanında Türk sanatçılarının da yer aldığı "Bilim ve Teknoloji Koridoru"nda öğrencileri, İslam düşünürü El Farabi karşılıyor. Burada, Cahit Arf, Archimet, Galilei, Pasteur, Einstein, Osman Hamdi Bey, Newton, Marie Cuire'yi tanıtan panolar bulunuyor. "İngilizce Koridoru"nda ise 9. sınıf öğrencileri ders görüyor. Koridorda,çeşitli İngilizce terim ve cümlelerin fotoğraflarla desteklendiği 19 tablo yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber