Özel sektörden eğitime 2,5 katrilyon destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2008 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, son 4 yılda özel sektörün eğitime 2.5 katrilyon YTL yatırım desteği sağladığını söyledi.

KVK firması, 8 Ocak 2003 tarihinde Diyarbakır'da meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybeden personeli Ercan Demirkol adına okul yaptırdı. K.V.K. ayrıca yapacağı 150 kişilik öğrenci yurdunun temelini attı.

Çermik ilçesinde yaptırdığı öğrenci yurdunun temel atma ve K.V.K. Ercan Demirkol Anadolu Lisesi'nin açılışına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, K.V.K. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Vargı, Genel Müdür Bülent Çavuşoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Tufan Donat ve mülki amir ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğrenci yurdu temel atma töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitimde önemli yatırımlara imza attıklarını belirtti.

Eğitim yatırımlarına özel sektörün büyük destek verdiğini dile getiren Çelik, "Adamlığı olmayan zenginlerdense, zenginliği olmayan adamları tercih ediyoruz. Onun için zenginlerimizin sosyal sorumluluk taşımasını istiyoruz. Son 4 yılda özel sektör eğitim yatırımlarına 2.5 katrilyon destek verdi. Demekki zenginlerimiz adamlığı olan zenginlerdir." dedi.

Çermik'teki yatırımları için K.V.K. yöneticileri teşekkür eden Bakan Çelik, K.V.K. yöneticilerinin eğitim yatırım için yaptıkları teklifleri geri çevirmediğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Çermik'e 12.5 trilyon değerinde bir eğitim kampusu yapacakları sözünü de verdi.

K.V.K. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Vargı da hükümetin başlattığı eğitim seferberliğinin sadece devletin sırtında olmaması gerektiğini belirterek, "Daha önce Ercan Demirkol Anadolu Lisesi'ni yaptırdık. Eğitim seferberliği sadece devletin üzerinde çalışacağı bir saha değil. Üzerinde herkesin beraberce çalıştığı bir saha. Bu ilçede öğrencileri cıvıl cıvıl geleceğe parlak bakan gözleri görünce isabetli bir karar aldığımızı görmüş olduk. Yurdumuzu da kısa bir sürede tamamlayacağız. Buralardan faydalanan öğrencilerin devletimiz ve halkımız için faydalı ve saygılı birer birey olacaklar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından K.V.K. Yönetim Kurulu Başkanı Vargı, Bakan Çelik ve Vali Mutlu'ya plaket sundu. Milli Eğitim Bakanı Çelik de yatırımlarından dolayı Vargı'ya şükran plaketi verdi.

Bakan Çelik, Diyarbakır Valisi Mutlu, K.V.K. Yönetim Kurulu Başkanı Vargı birlikte butona basarak 150 kişilik öğrenci yurdunun temeli atıldı.

Temel atma törenin ardından daha önce yapılan ve eğitim başlayan K.V.K. Ercan Demirkol Anadolu Lisesi'nin resmi açılış törenine geçildi.

Burada konuşan 8 Ocak 2003 tarihindeki uçak kazasında ölen Ercan Demirkol'un babası Süleyman Demirkol, oğlunun 27 yıl yaşadığını ancak arkasında adını sürekli yaşacak bir eser bıraktığını belirtti.

Ercan Demirkol'un babasının yaptığı konuşma sırasında duygulu dakikalar yaşandı. Ercan'ın annesi Hülya Demirkol gözyaşlarına hakim olamadı.

K.V.K. tarafından yaptırılan Ercan Demirkol Anadolu Lisesi açılışını Bakan Çelik, Vali Mutlu, K.V.K. Yönetim Kurulu Başkanı Vargı, Ercan'ın babası Süleyman ve annesi Hülya Demirkol birlikte kurdeleyi keserek yaptı.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanı Çelik, sınıfları dolaşarak öğrencilere karnelerini verdi. Bakan Çelik, ana sınıf öğrencilerini kucağına alıp öptükten sonra karnelerini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber