Adana metro projesi 2009'da tamamlanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ocak 2008 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Hafif Raylı Sistem Projesi'nin sağlanan ek kredi ile 2009 yılında mutlaka tamamlanacağını söyledi.

Durak, yaptığı açıklamada vatandaşlardan kendisine en çok sorunun metro ile ilgili geldiğini belirterek, belediyeler açısından zor ve büyük projeler olan metronun 5 yıl hiç yapılmadığını hatırlattı. Adana metrosunun 1989-1994 yılları arasında görev yapan dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Çolak tarafından projelendirilip ihale aşamasına getirildiğini kaydeden Durak, "Biz 1994'te tekrar göreve geldiğimizde projeyi kucağımızda bulduk. Ben aslında 1989 öncesinde Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mithat Özsan'la görüşerek Adana gündemine getirmiştim. Niyayetinde 339 milyon dolara ihale edildi. Ruh Sağlığı Hastanesi yanından başlayıp Girne Köprüsü yanından geçerek Yüreğir'e ulaşacaktı. Bu güzergahı projede değişiklik yaparak değiştirdik. Ancak bir milletvekili ile dönemin Seyhan Belediye Başkanı metronun güneye inmemesi için benimle uzun uzadıya uğraştı. Metronun güney mahallelerine girmesinin kime zararı olacaktı." dedi.

Üçlü koalisyon hükümeti döneminde ek kredi talebinin onaylanmadığını ve 5 yıl çalışmaların durduğunu kaydeden Durak, firma ile anahtar teslimi ihale yapıldığını vurguladı. AK Parti hükümeti tarafından 194 milyon dolarlık ek kredi talebinin onaylanmasının ardından çalışmalara başlandığını ifade eden Durak, "6 yıl önceki inşaat maliyeti dolar bazında aynı değil. Ancak bu işlerde kar etmek de var zarar etmek de. Müteahhit firma sıkıntı çekse de metro projesi 2009 yılında tamamlanacak." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber