Hava muhalefeti TOKİ kuralarını da aksattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2008 15:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Toplu Konut İdaresi(TOKİ) tarafından Niğde'nin Bor ilçesine yaptırılan evlerin kura çekimi, elverişsiz hava şartları sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi.

Alt gelir grubundan 304 kişinin heyecanla beklediği kuraların, bugün yapılması beklenirken, ilçe dışında ikamet edenlerin ulaşım sıkıntısı çekebileceği düşünülerek 8 Şubat tarihine ertelendi. Kaymakam Şenol Bozacıoğlu yaptığı açıklamada, "Ankara yolundaki ulaşım probleminden dolayı TOKİ görevlileri bizi arayarak çekiliş tarihinin 8 Şubat'a alındığını bildirdiler. İnşallah bu tarihte kura çekimleri yapılacak." dedi.

Kaymakam Bozacıoğlu, TOKİ evleri hakkında bazı duyurularda bulundu. Bugüne kadar 700'e yakın müracaatın olduğunu aktaran Bozacıoğlu, Niğde Valiliği'ne alt gelir grubu için ev yaptırılması konusunda talepte bulunduklarını kaydetti. "İnanıyoruz ve temenni ediyoruz ki önümüzdeki günlerde 400'e yakın dar gelirli vatandaşımız için yeni evler yapılacak." diye konuştu.

TOKİ bölgesinde üst gelir grubu için 3 1, 4 1 olmak üzere 208 tane konutun bulunduğuna dikkat çeken Kaymakam Bozacıoğlu, bu konutların yaklaşık 5 ay önce satışa çıkarıldığını ifade ederek, "Ama fiyatların yüksek olması sebebiyle pek fazla talep olmadı. Bu sebeple 15 gün önce yaklaşık 10 bin YTL indirim yapıldı. Konutlarda peşinat rakamı arttıkça hem taksitlerde hem de peşinatlarda gözle görülür bir indirim olacak. Bu yüzden vatandaşlarımızın bu evlere rağbet etmelerini temenni ediyorum." dedi.

Üst gelir grubu evlerinin kalitesinin çok iyi, ince işçiliğinin mükemmel olduğunu vurgulayan Bozacıoğlu, evlerde asansör, merkezi ısıtma ve anten sisteminin olduğunu bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber