Asli müdür olmadığı için 2 yıldır diplomalarını alamıyorlar

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2008 19:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ağrı Dağı Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu (MYO) müdürlüğü, 2 yıldır vekaleten yürütülmesi nedeniyle diploma yerine geçici mezuniyet belgesi veriyor.

Ağrı Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü öğrencileri, 2006 yılından beri diploma yerine geçici mezuniyet belgesi alıyor. Okuldan mezun olan öğrenciler, diploma alamadıkları için mağdur olduklarını dile getirerek özellikle kamu kurumlarında kurum içerisindeki personel terfilerinden yararlanamamaktan yakınıyor. Bugüne kadar geçici mezuniyet belgesi verilmesine gerekçe olarak da 'MYO'ya asli müdür atamasının yapılmaması' gösteriliyor.

ASLİ MÜDÜR ATANDI, ÖĞRENCİLER DİPLOMA BEKLİYOR

Atatürk Üniversitesi'ne bağlı olan ancak 3 ay önce Ağrı Dağı Üniversitesi'nin kurulmasıyla buraya bağlanan MYO'ya 2 yıllık aradan sonra asaleten müdür ataması yapıldı. Meslek Yüksek Okulu Genel Sekreteri Fatih Oğuz, okullarına 2 gün önce asaleten müdürün atandığını bildirdi. Oğuz, ataması yapılan yeni müdürün diploma sorunundan haberinin olmadığını, ancak yakın bir zamanda diplomaları vermeye başlayacaklarını söyledi.

Ağrı Dağı Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı görevlilerinden Cengiz Balcı ise MYO müdür atanmasına karşılık mezun öğrencilerinin diplomasının ne zaman verileceğini kesin olarak bilmediğini söyledi.

Ağrı Dağı Ünivresitesi Eğitim Fakültesi Öğretim üyelerinden Yrd. Doç.Dr. Faruk Kaya'nın Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü'ne atandığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber