ÖSS'de 'başı açık' koşulu Gül'ü bekliyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Şubat 2008 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Genel Kurulu'nda, 2008 ÖSS Kılavuzu onaylanırken, sınava "başı açık" girme koşulunun, Gül'ün değişiklikleri onaylamasının ardından ek bir duyuruyla kaldırılması benimsendi.

YÖK Genel Kurulu'nda, 2008 ÖSS Kılavuzu onaylanırken, sınava "başı açık" girme koşulunun, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün değişiklikleri onaylamasının ardından ek bir duyuruyla kaldırılması benimsendi.

Prof. Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında yapılan ve 8 saat süren toplantıda, ÖSS kılavuzundaki "başı açık" ifadesi aynen korundu. Ancak YÖK üyesi Prof. Dr. Halis Ayhan, Hürriyet'e, üniversiteye türban serbestisi getiren düzenlemeyi Gül'ün onaylamasını beklediklerini, Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra ÖSYM Başkanı'na "başı açık" ifadesinin kaldırılması için ek bir açıklama göndereceklerini söyledi.

Kılavuzda yer alan "Kurallar, kılavuzun yayım tarihinden sonra yürürlüğe girebilecek yasama, yürütme ve yargı organları ile Yükseköğretim Kurulu karaları gerekli kıldığı takdirde değiştirilebilir" ifadesi de bu değişikliğe imkan veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber