Sağlık Kurumları İşletmeciliği Mezunlarına Müjde
Bilindiği üzere sağlık ve teknik hizmetler sınıflarında çalışanların diğer sınıflara göre bir farklılığı bulunmaktadır. Bu sınıfta çalışanlar mesleki bir üst öğrenimi bitirince zam ve tazminatları bitirdikleri üst öğrenim üzerinden ödenmektedir. Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunları uzun süredir bitirmiş oldukları bölümün mesleki bir üst öğrenim sayılmasını talep etmekteydi. Memur-sen'e bağlı Sağlık Sen Genel Başkanı Sayın Mahmut Kaçar'ın sitemizi arayarak verdiği bilgiye göre, YÖK Genel Kurulu 14.02.2008 tarihinde bu bölüm mezunları ile ilgili müjdeli kararı almıştır.
14.02.2008 tarihinde toplanan YÖK Genel Kurulu, olumlu karar vererek Sağlık Kurumları İşletmeciliği mezunlarının mağduriyetini gidermiştir. Kurulun kararına göre, Sağlık Kurumları İşletmeciliği artık "Sağlık Hizmetleri Sınıfında çalışanlar için" mesleki bir üst öğrenim sayılacaktır.
Bu karar şuan için 657 sayılı Kanuna tabi olarak sağlık hizmetleri sınıfında çalışan ve Sağlık Kurumları İşletmeciliği bölümü mezunu olan memurları etkileyecektir. Sağlık meslek lisesi mezunlarının üniversitede devam edebileceği alanları daraltan Yüksek Öğretim Kurulu, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'ne bağlı "Sağlık Kurumları İşletmeciliği" bölümünden mezun binlerce kişiyi, bu son kararıyla memnun etti.
YÖK Genel Sekreteri Turgut Kılıç imzalı daha önceki yazılarda, "Sağlık Kurumları İşletmeciliği programı" iktisadi ve idari program olarak görülmekteydi. Bu yazıda, "2547 sayılı kanunun 2880 sayılı kanunla 43/b maddesi uyarınca sözkonusu programın Sağlık Programları Bölümü bünyesine alınmasının uygun olmadığına ve sağlık görevlileri ile ilgili bir üst öğrenim olarak değerlendirilemeyeceğine karar verilmiştir" denilmişti.
YÖK'e yapılan başvurularda ise "657 sayılı kanunun 36. maddesinin Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı başlığını taşıyan 3 No.'lu bendinde yer alan Sağlık İdarecisi unvanı sağlık kurumları işletmeciliği bölümünü bitiren personeli kapsadığı" belirtilmekteydi.
Kararın alınmasında emeği geçen ve çok sayıda girişimde bulunarak bu kararın alınmasına büyük emeği olan Kamu Sen'e bağlı Türk Sağlık Sen ile Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen'e teşekkür ediyoruz.