Usulsüzlük iddialarına soruşturma açmayan MEB'e yargı cevabı

Haber Giriş : 22 Şubat 2008 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Uzman öğretmenlik sertifikalarında usulsüzlük yaptığı iddia edilen Milli Eğitim Bakanlığı Müfettiş Yardımcıları Veli Sarıkaya ve Serikan Dündar hakkında MEB'in soruşturma izni vermemesine ilişkin kararı, Danıştay 1. Dairesi tarafından kaldırıldı.

- Uzman öğretmenlik sertifikalarında usulsüzlük yaptığı iddia edilen Milli Eğitim Bakanlığı Müfettiş Yardımcıları Veli Sarıkaya ve Serikan Dündar hakkında Danıştay kararı ile soruşturma başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfettiş yardımcıları hakkında soruşturma açılmasına izin vermemesi nedeniyle Türk Eğitim-Sen'in Danıştay'a başvurdu. Danıştay 1. Dairesi ise ?MEB'in soruşturma izni vermemesine ilişkin kararı?nı kaldırdı.

Öğretmenlik kariyer basamaklarında yükselmeye ilişkin olarak MEB tarafından duyurulan başvuru şartlarına uymadan, usulsüz olarak uzman öğretmenlik sertifikası düzenlediği iddia edilen iki MEB Müfettiş Yardımcısı hakkında, MEB soruşturma başlatılmasına izin vermedi. Türk Eğitim-Sen, söz konusu iki Müfettiş Yardımcısı hakkında soruşturma talep edilmesine karşın MEB'in soruşturma açılmaması ile ilgili 23 Temmuz 2007 günü 05/488 sayılı kararının kaldırılması istemiyle Danıştay 1. Dairesi'ne başvurdu.

-USULSÜZ ÖĞRETMENLİK SERTİFİKASI DÜZENLEDİLER-

Dava gerekçesinde, Müfettiş Yardımcısı Veli Sarıkaya hakkında öğretmenlik kariyer basamaklarında yükselmeye ilişkin olarak başvuru formunda ilan edilen şartları ve başvuru yaptığı elektronik ortam uyarılarını dikkate almadığı savunuldu. Ayrıca şartları tutmadığı halde, başvuru türünü ?uzman öğretmenlik sınavından muaf? olarak beyan ettiği ve usulsüz bir şekilde öğretmenlik sertifikası düzenlediği belirtildi. Hakkında soruşturma açılması istenen bir diğer müfettiş yardımcısı Serikan Dündar'ın ise Veli Sarıkaya'nın doldurduğu başvuru formunu kontrol etmeden onayladığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber