Bu spor salonunun ismi hep dikkat çekiyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 24 Şubat 2008 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Eski Çanakkale Milletvekili Altan Tuna, geçen gün Ankara Kızılay'daki Mimar Kemal İlköğretim Okulu'nun yanından geçiyormuş. Gözü bir ara okulun arka bahçesindeki spor salonunun kapısındaki tabelaya takılmış. Kapının üstündeki tabelayı okurken gözlerine inanamamış:

"Satılmış Ordu

Çok Amaçlı Spor Salonu..."

Altan Tuna, "Cep telefonumla tabelanın fotoğrafını çektim. Ancak bahçe kapısı kapalı olduğu için uzaktan çekmek zorunda kaldım, o yüzden görüntü iyi çıkmadı" dedi..

Böyle bir isim olabilir miydi? Altan Tuna dostumuz mutlaka yanlış görmüştür dedik ve okulu aradık. Konuştuğumuz müdür yardımcısının söyledikleri:

"Evet, spor salonumuzun adı aynen böyle dir. Satılmış Ordu, okulumuzun çok sevilen müdürüydü. Beş yıl kadar önce bir trafik kazasında vefat edince adı spor salonumuza verildi. İlk başta plaketin üzerinde; "Satılmış Ordu - Çok Amaçlı Spor Salonu" yazıyordu. Ancak bu isim yanlış algılanıp olay Genelkurmay'a kadar yansıtılınca plaketin başına 'Öğretmen' sözcüğü eklendi. Genelkurmay'ımızın da sorun kalmadı demesiyle yanlış anlama ortadan kaldırılmış oldu..."

Yine de "Öğretmen" ibaresi biraz küçük kalmış. Her şey mizah bu ülkede...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber