CHP ve MHP'den YÖK'e tepki

Haber Giriş : 25 Şubat 2008 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'dan gelen açıklamalar, muhalefetin tepkisine yol açtı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Prof. Dr. Özcan'ı hukuk tanımazlıkla suçlarken, ?YÖK Başkanı üniversitelerde kavgayı başlatmanın mimarıdır? dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise ?YÖK'ün kendi değerlendirmesi. Bizim meseleye bakış açımız belli. Anayasal ve yasal değişiklik irademizi ortaya koyduk? dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın üniversitelerde türban serbestisi konusunda yaptığı açıklamalara muhalefetten tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ın açıklamalarına sert tepki gösterdi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ın ?hukuk tanımaz bir kimse olduğunu göreve başlar başlamaz yaptığı açıklama ile ortaya koyduğu?nu kaydeden Özyürek, ?Şimdi bu tavırda olan birisi, anayasa değişikliği çıkar çıkmaz talimat üstüne talimat yağdırmaya başladı. Anayasa değişikliği yeterli olsaydı, YÖK Kanunu'nun ek 17'nci maddesiyle ilgili değişiklik fikri doğmazdı. Hem AKP ve MHP hem de cumhurbaşkanı bu konuda bir irade ortaya koymuşlardır? dedi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan'ın ?kargaşa ve sürtüşme? istediğini savunan Özyürek, ?Üniversitelerde uzun zamandır sükunet vardı. Ne zaman ki türban değişikliğini ortaya attılar, üniversiteler karıştı. YÖK Başkanı da bunun başlıca mimarıdır. YÖK Başkanı üniversitelerde kavgayı başlatmanın mimarıdır? diye konuştu. Özyürek, YÖK'ün ?Cumhuriyet nitelikleri özgürlükleri sınırlayamaz? şeklindeki açıklamasını da ?özgürlükler sınırsız değildir. Anayasa ve yasalarla sınırlandırılabilir? sözleriyle değerlendirdi.

-MHP: YÖK'ÜN KENDİ DEĞERLENDİRMESİ-

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise YÖK'ün açıklamalarını, ?YÖK'ün kendi değerlendirmesi. Biz meseleye bakış açımızı ortaya koyduk, çözüm irademiz var. Anayasal ve yasal değişiklik irademizi ortaya koyduk. Bu sorunun çözülmesi için daha önce ortaya koyduğumuz noktadayız? şeklinde değerlendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber