İstanbul Üniversitesi YÖK'ün yazısına uymayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Yönetim Kurulunun, "türbanla üniversitelere giriş" konusunda, "Anayasa'nın amir 137. maddesi hükmü karşısında, konusu 'suç teşkil eden emir' hiçbir surette yerine getirilemeyeceğinden, aksi yöndeki açıklamalar ile görüş ve emir içerikli yazılara hukuken değer tanınmamasına" oy birliği ile karar verdiği bildirildi.

İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İÜ Yönetim Kurulunun bugün toplanarak "son dönemde türban ile üniversitelere giriş konusunu" ele aldığı ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Anayasamızın 42. maddesine 9 Şubat 2008 tarih ve 5735 sayılı Yasa ile eklenen 7. fıkrasında, yüksek öğrenim hakkını sınırlayan sebeplerin belirlenmesi ile ilgili bir yasanın çıkarılması öngörüldüğü ve bir görev olarak da bu yetkinin münhasıran yasa koyucuya tanındığı dikkate alındığında; bu konuda öngörülen yasal düzenleme yapılıncaya kadar, Cumhuriyet'in temel niteliklerinden olan laiklik ilkesi doğrultusunda yüksek yargı organları kararlarınca belirlenmiş mevcut uygulamanın hukuken aynen devam ettirilmesine ve mahkeme kararlarına uymanın anayasal ve yasal bir zorunluluk olup, Anayasamızın amir 137. maddesi hükmü karşısında 'konusu suç teşkil eden emir' hiçbir surette yerine getirilemeyeceğinden, aksi yöndeki açıklamalar ile görüş ve emir içerikli yazılara hukuken değer tanınmamasına, oy birliğiyle karar verilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber