Memur- Sen'den türbanlı öğrencilere destek

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRBAN yasağının sürdüğü Atatürk Üniversitesi'ne bağlı Fen- Edebiyat Fakültesi'nde durum tespiti yaptıran Memur Sen İl Başkanı Zinnur Şimşek, rektörlerin anayasa suçu işlediklerini ileri sürerek, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Yanında sendika avukatı Emrullah Demir ve yöneticilerle birlikte bugün saat 11.00'de Atatürk Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi'ne giden Memur- Sen İl Başkanı Zinnur Şimşek, türbanlı öğrencilerin anfilere alınmaması üzerine görevlilerle tartıştı. Rektör Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz'ın Anayasa hükmünü hiçe saydığını öne süren Şimşek, bir tutanak düzenledi. Avukat Demir'in hazırladığı metini 10 türbanlı öğrenci de imzaladı.

REKTÖRE SUÇ DUYURUSU

Daha sonra Atatürk Üniversitesi'nin giriş kapısında bir açıklama yapan Zinnur Şimşek, ?Memur- Sen olarak Anayasa hükmünü hiçe sayarak yasakçı tavrını sürdüren rektörle mücadelemizi kanuni zeminde sürdürmek için suç duyurusunda bulunacağız. İstersek biz buraya 10 binlerce kişiyi dökeriz. Sendika olarak devlet- millet kucaklaşmasının sağlanmasından, Türkiye'nin normalleşmesinden, demokratikleşmesinden ve özgürlükler ülkesi olmasından yanayız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber