İTO, şehitlerin anısına okul yaptıracak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul inşaatı, tadilatı ya da donanımını yapıp Milli Eğitim Bakanlığı'na hibe ederek eğitime önemli katkılar sağlayan İstanbul Ticaret Odası (İTO), çalışmalarını 2008'de çok daha anlamlı bir faaliyetle sürdürüyor. İTO, terörle mücadele kapsamında şehit düşen Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları anısına, şehitlerimizin memleketlerinde okullar yaptıracak.

İTO'dan yapılan açıklamaya göre Oda Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla, Isparta, Samsun, Rize, Gümüşhane, Malatya ve İstanbul'un ilçelerinde 8'er derslikli ilköğretim okulları ile lojmanlar inşa edilecek. Okullar adlarını şehitlerimizden alacak. Böylece şehitlerimizin adları sonsuza kadar bu topraklarda ölümsüzleşecek. İTO bu yıl ayrıca 4 ilde daha okul yaptırarak, bu sayıyı 10'a çıkaracak.

Bu kapsamdaki ilk protokol yarın Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş'ın katılımıyla Samsun Valiliği nezaretinde imzalanacak.

İstanbul Ticaret Odası'nın sosyal sorumlulukları çerçevesinde eğitimi her zaman ön planda tuttuğunu belirten İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, şöyle konuştu: "Bu vatanın birliği bütünlüğü için kendini feda eden şehitlerimize minnet borcumuzu ödemek için ne yapsak azdır. Terörle mücadele çalışmaları sırasında şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının anısına, memleketlerinde okul yaptırarak, şehitlerimizin mücadelelerini sürdürerek aziz hatıralarını yaşatacağız" dedi.

İTO Başkanı Yalçıntaş, Yönetim Kurulu kararıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın teyidine sunulan 8'er derslikli okul ve lojman yaptırılacak 6 il ve ilçeyi şöyle açıkladı:

"Isparta'nın Yenişarbademli ilçesinde; Samsun'un Terme ilçesinde 16 terör şehidi için Şehit Jandarma Kurmay Binbaşı Kibar Korhan Koç anısına; Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Topluca Köyü'nde Şehit Binbaşı Ömer Aktuğ anısına; Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi Söğütlü Beldesi'nde Şehit Jandarma Uzman Çavuş Tahsin Onuk anısına; Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Gözene Köyü'nde Şehit Uzman Jandarma Çavuş Mustafa Kaya anısına; İstanbul'un Çatalca İlçesi Kalfaköy'de Şehit Asteğmen Ali Yılmaz anısına."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber