7 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 07 Mart 2008 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TALABANİ ANKARA'DA

-Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak çalışma ziyareti çerçevesinde bugün Ankara'ya geliyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Talabani ile Çankaya Köşkü'nde baş başa bir görüşme gerçekleştiriyor. Heyetler arası görüşmenin ardından Gül ve Talabani ortak basın toplantısı yapıyor. (Saat:18.00/19.00/20.00)

-Cumhurbaşkanı Gül, Talabani onuruna Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği veriyor. Yemeğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor. (Saat:20.30)

-GÜL, TİKAD BAŞKANI BULUT'U KABUL EDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye İş Kadınları Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut'u Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat:14.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN UŞAK'TA

-Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Uşak'ta, Dünya Kadınlar Günü kutlama etkinlikleri ile toplu açılış törenine katılıyor. (Saat:13.30/15.00)

-BASK'IN DSP ZİYARETİ

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikası Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay'ı parti genel merkezinde kabul ediyor. (Saat:13.30)

-TÜRK-İŞ BAŞKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu başkanlığında toplanıyor.

-TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu toplantısında, ?Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanun Tasarısını" görüşüyor. (Saat:10.00)

-CHP BELEDİYE YASASINI ANAYASA MAHKEMESİ'NE GÖTÜRÜYOR

-CHP, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen bazı belde belediyelerinin kapatılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören yasanın iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine baş vuracak.

-ÜAK TOPLANIYOR

-Üniversiteler Arası Kurul, Akdeniz Üniversitesi'nde toplanıyor. Toplantıda, YÖK'ün Şubat ayında gönderdiği genelgeler ile üniversitelere verilen kadro izinlerini durdurması ile üniversitelerde türban serbestisine ilişkin uygulamaların gündeme gelmesi bekleniyor. (Saat:14.00)

-AB'NİN ASKER TALEBİNE ANKARA'DAN RET

-Ankara, Avrupa Birliği'nin, Çad ve Orta Afrika Cumhuriyeti'ne konuşlandırmaya başladığı barışı koruma gücü (Eufor Chad-Car) için Türkiye'ye yaptığı asker talebini reddetti. AB'ye iletilen Türkiye'nin kararında Nice Antlaşması'nda öngörülen istişare mekanizmasının Türkiye ile ?doğru dürüst işletilmemesi? etkili oldu. Fransa'nın Çad gücünde ağırlıklı bir rol oynamasının da bir faktör olduğu öğrenildi.

-PARA ARZINDA 836.3 MİLYON YTL'LİK DARALMA

-En geniş tanımlı para arzı M3, 15-22 Şubat haftasında 836.3 milyon YTL azalarak 375 milyar 946.8 milyon YTL'ye indi. Para arzında yılbaşından bu yana genişleme 56.1 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-KADIN DERNEKLERİ: YENİ ANAYASA TASLAĞI VAROLAN HAKLARI DA YOK EDİYOR

-Türkiye'deki kadın dernekleri, ?eşitlik sağlanana kadar pozitif ayrımcılık? ihtiyacı duyulduğunu belirttikleri kadınların var olan haklarının da yeni Anayasa taslağıyla ortadan kaldırıldığını savunuyor. Kadın dernekleri yöneticileri, taslakta kadınların; çocuklar ve yaşlılar gibi korunmaya muhtaç olanlar için düzenlenen maddeye tabi tutulmasından, yasa uygulayıcılarında kadın hakları bilincinin olmamasından ve kadın milletvekillerinin duyarsızlığından şikayet ediyor. Yarın kutlanacak olan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle sorunlarını dile getiren kadın dernekleri ayrıca, şiddet, taciz ve zorla evlendirme gibi nedenlerden kendilerine yapılan başvuruların da arttığına dikkat çekiyor.

-?TÜRKİYE'DE BİRÇOK KADIN, DOĞUM KONTROL HİZMETLERİNE ULAŞAMIYOR?

-Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Recep Akdur, Türkiye'de birçok kadının doğum kontrol hizmetlerine ulaşamadığını belirtti. Akdur, ?Türkiye'de doğumların yüzde 20.1'i istenmeyen bir gebeliğe bağlı. Doğumların yüzde 17'si ise herhangi bir sağlık personeli gözetimi olmaksızın ve hijyenik olmayan koşullarda yapılıyor? dedi.

-İZMİR'İN İŞİ ZOR

-Expo 2015 için aday olan İzmir'in rakibi Milan kentinin Belediye Başkanı Letizia Moratti, bu ayın sonunda Paris'te alınacak karar öncesi kampanyayı hızlandırdı. Financial Times gazetesi, ?İtalya'nın Demir Leydi'si? olarak tanınan Moratti'nin, Milan'ın adaylığını destek amacıyla çok sayıda ülkeyi ziyaret ederken İtalya'nın tüm siyasi partiler ile işdünyasını bir araya getiren ?büyük bir koalisyon? oluşturduğunu belirtti.

-"TURGUT ÖZAL BELGESELİ" GALASI 17 MART'TA ANKARA'DA

-Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği tarafından düzenlenen ?Yeni Türkiye'nin Mimarı: Turgut Özal Belgeseli?nin galası 17 Mart'ta Ankara'da gerçekleşecek.

-ERDEMİR GRUBU 2007'Yİ DEĞERLENDİRECEK

-Erdemir Grubu, 2007 yılı performansını değerlendiriyor. (Saat:10.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber