Rektörün at sevgisi yeni bölüm açtırdı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2008 11:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Rektörün çocukluktan gelen at sevgisi üniversitede yeni bölüm açılmasına neden oldu.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdi Muz, çocukluğundan gelen at sevgisinin etkisiyle üniversitede at bölümünün açılmasını sağladı.

FÜ Sivrice Meslek Yüksekokulu'nda açılan 'at antrenörlüğü ve at işletmeciliği programı', Türkiye'de sadece İstanbul ve Kocaeli'nde bulunuyor.

Programa bu yıl ilk öğrencileri aldıklarını belirten Muz, "Türkiye'deki 8 hipodromdan biri Elazığ'da. Bu sahada elemana ihtiyaç var. Hipodromlarda çalışanlar pratikten yetişiyor, biz bunların eğitimlisini yetiştirmek istedik. Sivrice Meslek Yüksekokulu'nda program açtık. Burada okuyanlar, yarış atlarının bakımını ve antrenörlüğünü yapacak." dedi.

Üniversitenin çiftliğinde, Sultansuyu Harası ile Elazığ'daki hipodromda yarış dışı kalmış 17 safkan Arap ve İngiliz atı bulunduğunu anlatan Muz, bu atları hibe olarak aldıklarını söyledi.

Çocukluğundan beri atları çok sevdiğini ifade eden Muz, "Rektör olduktan sonra, 'Burada veteriner fakültesi, hipodrom var, bende de çocukluktan gelen bir sevgi var, atçılıkla ilgili bir meslek yüksekokulu niye kurmuyoruz?' diye düşündüm. Gerekli girişimleri yaptık ve programı açtık." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber