Tüketiciyi koruma derneği'nden Telekomu boykot çağrısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2008 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Antalya Şube Başkanı Abdullah Özçulcu, Türk Telekom'un sabit ücretine karşı boykot yapma çağrısında bulundu.

TÜKODER Antalya Şube Başkanı Özçulcu, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 15 Mart 1962'de Evrensel Tüketici Hakları'nın açıklandığını, bu günün de ?Dünya Tüketici Hakları Günü? olarak kutlandığını anımsattı.

Türkiye'de tüketicilerin çağdaş, gelişmiş ülke tüketicileri gibi evrensel ve yasal haklara layık olduğu bilinciyle hareket ettiklerini belirten Özçulcu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

?Ülkemizde ve kentimizde gıda, ayıplı mal, bankacılık işlemleri ve kredi kartları, sabit ücretler, toplu ulaşım, garanti ve servis hizmetlerinin yetersizliği, yanıltıcı ve aldatıcı indirim, reklam ve ilanlar ve benzeri tüketici sorunları devam etmektedir. Bu sorunlarla mücadele, bir yandan gerekli yasal düzenleme, tedbir ve denetimler ile diğer yandan tüketicilerin bilinçlenmesi ile olacaktır.?

Özçulcu, Tüketici Dernekleri Federasyonu'nun, Türk Telekom'un 'Sabit Ücret' uygulamasına karşı 15 Mart 2008 Dünya Tüketici Hakları Günü nedeniyle, bir gün sabit telefonları kullanmama kararı aldığını ifade ederek, bütün bilinçli tüketicileri bu kampanyaya katılmaya ve Türk Telekom'un sabit ücretine karşı boykot yapmaya çağırdıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber