Başbakanlık koruma altında

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 14 Mart 2008 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BÜLENT AYDEMİR

Başbakanlık binası, TÜBİTAK tarafından yürütülen "savunma ve güvenlik modernizasyon projesi" sayesinde her türlü saldırıya karşı sıkı bir güvenlik kalkanına kavuşuyor. Bugüne kadar yapılanlar şöyle:

* KIZILÖTESİ KAMERA: Başbakanlığın çevresi, renkli görüntü veren ve gece görüşüne sahip kızılötesi kameralarla donatıldı.

* MOBİL JAMMER: Bombalı saldırıları bertaraf edecek, yaydığı sinyallerle telefon dinlemelerini olanaksız hale getirecek 5 adet son teknoloji ürünü jammer, önceki gün bakanlar kurulu toplantısının devam ettiği saatlerde, başbakanlığa teslim edildi.

*EL DEDEKTÖRÜ: Korumalar kalabalık mekânlarda, şüpheli gördükleri şahısları avuçta tuttukları "titreşimli dedektörle" tarıyor. Dedektör, herhangi bir metal yoğunluğu, yani bir bomba düzeneği ya da ateşli silah algıladığında, titreşim yayarak korumayı uyarıyor.

* JAMMER KALKANI: Başbakanlık merkez binasının çevresine ve avlusuna, etki gücü yüksek, 0.3 GHz sinyal gücünde, 4 adet sabit jammer yerleştirildi. Cihazlardan biri ön, biri arka cepheye, diğer ikisi ise, bahçeyi gören duvarların çatıya yakın bölümlerine takıldı.

*ARAÇ JAMMER'I: Gigra adı verilen kameralı portatif cihazı kontrol eden güvenlik görevlisi, kamerayı istediği yöne çevirebiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber