Kaldırım gebeler için sakıncalı, yenileyin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2008 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da hamileler için 'sakıncalı' bulunan kaldırımın yenilenmesi bir kamu hastanesi ile büyükşehir belediyesini karşı karşıya getirdi.

Hastane, bir yıl önce hamilelerin yürürken düşüp çocuklarını bile düşürebileceğini ileri sürüp kaldırımın yenilenmesi istedi. Büyükşehir Belediyesi'nin bayan fen işleri daire başkanı bütçe yetersiz diyerek kaldırım yapımını erteliyor.

Merkez Seyhan ilçesi Bakımyurdu Caddesi'nde bulunan Sağlık Bakanlığı'na bağlı Adana Doğum ve Çocuk Bakımevi bir süre önce baştan aşağı yeniden düzenlendi.

Özeli aratmayacak konforda tefriş edilen hastaneye gelen hamile kadınların tek derdi ise bozuk kaldırımlar oldu.

Şikayetleri dikkate alan hastane yönetimi, yaklaşık bir yıl önce 'hamileler için sakıncalı bulduğu' kaldırımların yenilenmesini istedi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na gönderilen yazıda, "hamileler için sakıncalı olan kaldırımların yapılması" gerektiği belirtildi.

Gebelerin yürürken ayaklarının takılıp düşmesine ve düşük bile yapabileceklerini ileri süren bir yetkili, "Yaklaşık bir yıldan bu yana kaldırım yapılmasını bekliyoruz. Kaldırımlar, yürürken sanki diken üstünde yürünüyormuş hissi veriyor. Normal bir insanı zorlayan kaldırım hamile kadınlara daha güç durumlar oluşturur." diyerek yenileme yapılmayışına tepki gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Nermin Akray, şehir merkezinde bakım gerektiren kaldırımlar olduğunu, yenilemek istediklerini, ancak bütçe imkanlarının elvermediğini söyledi.

Bakımyurdu Caddesi'nin bir kısmında kaldırım çalışması yapıldığını dile getiren Akray, bu yılın sonuna kadar Doğumevi'nin de bulunduğu kısımda 'ayrılan ödenek' oranında çalışma yapacaklarını anlattı.

Kaldırım konusunda şikayet aldıklarını doğrulayan Akray, şehir merkezinde etap etap yenileme yapacaklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber