Haydarpaşa Numune'de tarihi skandal

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 20 Mart 2008 08:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Haydarpaşa Numune'de altı aylık doğan ve 'öldü' denilen bebeğin yaşadığı gasilhanede yıkanırken anlaşıldı. Hastaneye kaldırılan bebek yaşatılamadı

Prematüre doğan bebek öldü denilerek morga kaldırıldı. Gasilhanede yıkanırken yaşadığı fark edilen ve hemen hastaneye kaldırılan bebek tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Altı aylık hamile Fikriye Polat, 13 Mart Perşembe günü rahatsızlanarak Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Servisi'ne kaldırıldı. Doktorlar çocuğun annenin hayatını riske soktuğunu ve alınması gerektiğini söyledi. Hastaneye yatan ve cuma gecesi sancılanan Polat, hastane odasında tek başına doğum yaptı. Altı aylık doğan Zeynep bebek yoğun bakım ünitesine alındı. Ertesi günü doktorlar bebeğin öldüğünü söyledi. Bunun üzerine anne ve görümcesi, bebeği görmek için morga indi. Polat morgda bebeğinin dudakları kımıldadığını görse de 'hayal' zannetti:

"Loğusa kadın çocuğunu kaybedince aklını kaybetmiş deyip inanmazlar düşüncesiyle kimseye söyleyemedim. Ayrıca koca hastanede böyle bir hatanın yapılmasına imkân vermedim. Ancak görümcem Hülya da morgdan çıkınca 'Bebeğin ayakları titredi' dedi. Yine de kimseye söyleyemedik."

Aile daha sonra bebeği toprağa vermek üzere Karacaahmet Gasilhanesi'ne götürdü. Bebek gasilhaneye alındıktan bir süre sonra görevliler bebeğin yaşadığını söyledi. Bunun üzerine içeri giren baba Ayhan Polat çocuğun ellerini hareket ettirdiğini, başını sağa sola döndürdüğünü söyleyerek bebeği Zeynep Kamil Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Bebek tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Aile şimdi Haydarpaşa'daki doktorlara ihmal davası açmaya hazırlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber