Emniyete 'plastik mermili' silah

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2008 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van Emniyet Müdürlüğü, Belçika'da üretilen ve Türkiye'de ilk defa Van'da kullanılacak plastik mermili silahların tanıtımını yaptı.

Van Emniyet Müdürlüğü, Belçika'da üretilen ve Türkiye'de ilk defa Van'da kullanılacak plastik mermili silahların tanıtımını yaptı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesinde Belçika yapımı F303 marka silahları basın mensuplarına tanıtan Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, 4 farklı plastik mermi kullanılan silahların dün gece ellerine ulaştığını belirterek, ''Göstericileri etkisiz hale getirmek amacıyla kullanılacak silahların Nevruz'dan önce müdürlüğümüzde olması konusunda çaba sarf ettik. Ama umarım bu silahları kullanacak bir durum olmaz'' dedi.

Kesmez, 4 farklı plastik mermi atan F303 marka silahların, ateşli silahların kullanılamayacağı durumlarda göstericileri işaretleyip, etkisiz hale getirmek için kullanıldığını vurgulayarak, silahı Türkiye'de ilk kullanacak illerden birinin Van olduğunu söyledi.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bünyesinde 5 adet F303 marka silah bulunduğunu bildiren Kesmez, 15 mermi kapasiteli silahta darbe etkili, biber gazlı, yıkanamaz ve yıkanabilir boyalı 4 farklı fişek kullanıldığını ifade etti.

Araç, gereç ve personel açısından kentin güvenliğini sağlayabilecek kapasitede olduklarını anlatan Kesmez, birimlere yeni alınan malzemelerle güvenliği sağlamak açısından daha iyi bir noktaya geldiklerini dile getirdi.

Kesmez'in konuşmasının ardından F303 marka silahı kullanma eğitimi alan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personeli, belirlenen hedeflere atış yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber