Dekanlardan korsan bildiriye tepki

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 22 Mart 2008 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kınama olduğu söylenseydi imza atmazdık

Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Kayar, dekanlara imzalatılan bildirinin ?Kınama gibi değerlendirileceğini bilseydim imzalamazdım? dedi. Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Mollamahmutoğulları ise bildiriye imza atmadığını söyledi.

YUSUF ÇELEBİ / ANKARA

Yargıtay Cumhuriyet Başsavıcısı Abdurrahman Yalçınkaya'ya ?destek ve eleştiri yapanlara kınama? olarak nitelenen 26 hukuk fakültesi dekanının imzası ile sunulan bildirinin perde arkası ortaya çıkmaya başladı. Altına imza olduğu açıklanan bazı dekanlar ?kınama bildirisi metni altına? imza atmadıklarını söylediler.

Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Kayar, ?Kınama gibi değerlendirileceğini bilseydim bildiriyi imzalamazdım? dedi. Kayar, ?Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden bir faks geldi. Altında 'okuyup imzalayıp gönderirseniz, seviniriz' gibi bir not vardı. Okudum, net ifadeler vardı. Hiç kimsenin itiraz edemeyeceği. Bildiride yer alanlar benimsediğim temel hukuk ilkeleridir? diye konuştu.

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Mollamahmutoğulları, bildiriyi planlayan ve hazırlayan kişinin Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu olduğunu söyledi. Başsavcıya destek olarak sunulan bildiriye imza atmasının mümkün olmadığını söyleyen Mollamahmutoğulları, bildiri ile ilgili ne bir toplantıda bulunduğunu ne de imza attığını belirtti.

YANLIŞ LANSE EDİLDİ

Mollamahmutoğulları, ?Kamuoyunda dekanlardan muhtıra, kınama bildirisi gibi isimler altında bu bildirinin sunulduğunu gördüm. Ben böyle bir kınama bildirisi veya muhtıra bildirisi gibi bir metnin altına imza atmadım? dedi. Mollamahmutoğulları bildiriye içerik itibarı ile her hukukçunun rahatlıkla katılabileceğini ifade ederek, ?Bunun bir kınama bildirisi, muhtıra gibi amaçla yayınlanacağını ben düşünmedim. Yanlış lanse edildi? dedi.

Siyasi bulduğum için imza atmadım

Bildiriye imza atmayan dekanlardan biri olan Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dursun Bingöl, bildiriyi siyasi bulduğu için imzalamadığını söyledi. Bingöl, ?Ben siyasi bir konuda bir bildiriye imza atmak istemedim? dedi. Yargıya intikal etmiş bir konuda taraf olmak istemediğinin altını çizen Bingöl, ?Kişisel gerekçem ise öğrenciliğimden beri toplu bildirilere imza atmama eğilimim var. Bildiriyi hazırlayanlarla görüştüm. İmza atmayacağımı söyledim. Anlayışla karşıladılar? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber