'Okul polisi', öğrenci kavgalarını bitirdi

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 26 Mart 2008 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı ile Emniyet'in ortaklaşa geliştirdiği 'Okul Polisi Projesi' sayesinde okullardaki şiddet olayları yüzde 60 azaldı. Projenin uygulandığı 33 okulda görev yapan polisler, öğrenci kavgalarını bitme noktasına getirdi.

Okul ve okul önlerindeki şiddetin önlenebilmesi amacıyla geliştirilen 'Okul Polisi Projesi', huzuru beraberinde getirdi. Polisin görev aldığı okullarda şiddet olayları bitme noktasına geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'yla Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında uygulamaya konulan proje, Diyarbakır'da 3 yıldır uygulanıyor. Pilot olarak başlayan çalışmanın, 2006 ve 2007 yıllarında okul çevresinde meydana gelen olaylar analiz edilerek kapsamı genişletildi. Bu çerçevede 2007-2008 eğitim-öğretim yılında toplam 33 okulda okul polisi görevlendirildi. Sivil kıyafetleri ile okul önlerinde görev alan polisler sayesinde şiddet olaylarında yüzde 60 azalma yaşandı. Proje için özel olarak eğitilen okul polisleri, yalnızca kavgaları önlemiyor. Öğrencileri uyuşturucu ve zararlı alışkanlıklara karşı da koruyor. Bu kapsamda bilgilendirici ve uyarıcı konuşmalar yapıyor.

Okul Polisi Projesi'nin hedefi, okul-polis-aile işbirliğiyle okullarda ve okul önlerinde meydana gelen olayları önlemek. Ancak okul idarecileriyle bir toplantı düzenleyen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, öğrencilerin gittiği kafe ve internet kafelerin de denetlenmesini kararlaştırdı. Proje sayesinde öğrencilerin polise karşı önyargıları yıkılmaya başladı. Bu arada uygulama kapsamında Emniyet, polis-öğrenci diyaloğunu zenginleştirmek amacıyla her yıl 'Liseler arası futbol turnuvası' düzenliyor. 17 Mart-10 Nisan 2008 tarihleri arasında Diyarbakır merkezinde bulunan liseler arasında ödüllü futbol turnuvası başladı. Futbol müsabakaları Polisevi Halı Sahası'nda yapılıyor. 18 lisenin katılımı ile eleme usulü oynanan maçların finali, 10 Nisan 2008 günü saat 14.00'te yapılacak. Turnuvanın amacı ise okullardaki eğitim ve öğretimin güvenli bir ortamda yapılabilmesi, gençlerin şiddet ve zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması, sporun teşviki ve polise olan güvenin artırılması olarak sıralanıyor.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, uygulama sayesinde okullarda yaşanan şiddetin yok denecek kadar azaldığını söyledi. Ziya Gökalp Lisesi Müdürü Salih Tunç da polis, okul yöneticileri ve ailelerin birlikte çalıştığı projeyle şiddet olaylarında azalma yaşandığını belirtti. Futbol turnuvasıyla öğrencilerle polisler arasında samimiyetin arttığını vurgulayan Tunç, zararlı alışkanlıklardan da uzak kalındığını kaydetti. Okul çevresine artık rahatsız edecek şahısların gelemediğini anlatan Tunç, uygulamadan memnun olduklarını ifade etti.

Emrullah Bayrak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber