Okul müdürü vekiline, tacizden 12 yıl hapis istemi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Mart 2008 12:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ADANA, (DHA)

ADANA'da ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki H.Ö.'ye elle cinsel tacizde bulunup, öpmeye çalıştığı iddia edilen okul müdür vekili 3 çocuk babası 53 yaşındaki İ.G. hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İlköğretim Okulu öğrencisi H.Ö. iddiaya göre, 25 Şubat'ta nöbetçi öğrenci çizelgesini almak üzere okul müdür vekili İ.G.'nin odasına gitti. İ.G., kız öğrenciye bir fihrist verip, ev ve cep telefonlarını yazmasını isteyerek odasında alıkoydu, ?Çok tatlısın. Saç modelin çok güzel. Seni çok özledim? dedikten sonra göğüslerini ve kalçasını elleyerek tacizde bulundu. H.Ö.'nün durumu okul arkadaşı A.Ö.'ye anlatması, bu öğrencinin de yaşananları onun annesine bildirmesi üzerine taciz olayı ortaya çıktı.

H.Ö.'nün ailesinin şikayeti üzerine tutuklanıp, 10 gün sonra ara kararla tahliye edilen İ.G. hakkında Adana 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde ?Çocuğun cinsel istismarı' suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Polisteki ifadesinde suçlamayı kabul etmeyen İ.G., ?Ben bir eğitimci olarak tüm öğrencilerime kendi çocuğum gözüyle bakarım, onların ahlaklı, dürüst ve güzel bilgilerle donanmış öğrenciler olmaları için sürekli çaba gösteririm. Benim bu özelliklerim yakınlarıma ve meslektaşlarıma sorulabilir? dedi. Okul Müdür Vekili İ.G. önümüzdeki ay tutuksuz olarak yargılanmaya başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber